Black Sabbath -basisti paljastaa, mikä oli yhtyeen toiminnalle kaikkein haitallisin päihde: ”Käytin sitä vain kerran ja se riitti”

1.3.2019 21:50

Black Sabbath -basisti Geezer Butler paljastaa MusicRadarin eilen julkaisemassa haastattelussa, että orkesterin toimintakyvyn kannalta pahimmat päihteet nautittiin suun, eikä suinkaan nenän kautta. Tämä selvisi kun mieheltä kyseltiin Sabbathin villeimmistä äänityssessioista.

”Aloimme käyttää huumeita [vuoden 1972] Vol. 4:n äänityksistä eteenpäin”, mies muistelee. ”Muutamat ensimmäiset levyt äänitettiin suhteellisen selvänä, ehkä muutamaa jointtia lukuun ottamatta. Tujakoin tavara vetäistiin kitusiin juomalla kun äänitimme sitä Los Angelesissa… samoin myöhemmin [vuoden 1973] Sabbath Bloody Sabbathilla.”

”Mikään ei saanut minua soittamaan paremmin”, mies lisää. ”Ajattelin kylläkin niin silloin – sitten kun kuuntelin lopputulosta selvin päin, minun täytyi vetää kaikki uusiksi. Alkoholi on suorituksen kannalta kaikkein pahin vaihtoehto. Käytin sitä siinä yhteydessä vain kerran ja se riitti.”

Butler kertoi haastattelussa myös siitä, kuinka käyttää aikansa Sabbathin lyötyä pensselit santaan vuonna 2017.

”Kulutan aikani lähinnä perheeni, koirien ja kissojen kanssa – sekä luultavasti matkailemalla reippaasti turistin ominaisuudessa. Kirjoittelen tietenkin biisi-ideoita, joita saatetaan joskus kuulla julkisesti, tai sitten ei. Nautiskelen vain kokeiluista kotistudiossani.”

Lisää luettavaa