Black Sabbathin ja Ronnie James Dion yhteistyön ensimmäisen hedelmän demo ilmestyi verkkoon – kuuntele aiemmin julkaisematon Heaven and Hell -versio

Black Sabbath vuonna 1980.
Andre Csillag/Shutterstock/All Over Press

Black Sabbathin Heaven and Hell -kappaleen harvinaislaatuinen demo on löytänyt tiensä internetiin. Yhtye teki kappaleen Ronnie James Dion korvattua Ozzy Osbournen yhtyeen laulajana vuonna 1979.

Kappaleella musisoivat kitaristi Tony Iommi, rumpali Bill Ward sekä basisti Geoff Nicholls, joka liittyi bändiin Dion lailla vuonna 1979 Geezer Butlerin poistuttua hetkeksi sen muonavahvuudesta. Nicholls menehtyi vuonna 2017.

”Löysin hiljattain tämän Sony C-90 -kasetin tuhansien muiden joukosta Geoff Nichollsin arkistoista”, Blabbermouthin mukaan Nichollsin poikapuoli kirjoittaa. ”Kanteen on kirjoitettu ’On & On Heaven & Hell Original Version Geoff Playing Bass’. Kotelon sisällä oli Maxell UD 90. B-puolelle on kirjoitettu ’On + On Heaven Hell Original Geoff on Bass’. Missään ei lue Black Sabbath. On And On Heaven and Hell on saattanut olla alkuperäinen työnimi.”

Kuuntele alta.