Blackie Lawless ja Phil Lewis muistivat edesmennyttä W.A.S.P.- ja L.A. Guns -rumpalia

Steve Riley menehtyi keuhkokuumeeseen 24.10.
30.10.2023 12:15

Rockrumpali Steve Riley menehtyi vakavaan keuhkokuumeeseen 24. lokakuuta. Riley oli kuollessaan 67-vuotias.

Riley liittyi W.A.S.P.-yhtyeeseen pian bändin debyyttialbumin ilmestymisen jälkeen vuonna 1984. Riley soitti yhtyeen The Last Command– ja Inside The Electric Circus– pitkäsoitoilla, jotka ilmestyivät 1985 ja 1986, sekä muutamilla livelevyillä, kunnes vaihtoi L.A. Guns -yhtyeen leiriin. Rileysta tuli lukuisia kokoonpanomuutoksia vuosien varrella läpi käyneen L.A. Gunsin pitkäaikaisin rumpali; hän soitti bändissä vuosina 1987-1992 ja myöhemmin 1994-2016.

Sekä W.A.S.P.-keulahahmo Blackie Lawless että L.A. Guns -solisti Phil Lewis muistivat edesmennyttä bänditoveria sosiaalisessa mediassa jaetuissa julkaisuissaan.

”Steve oli syntyjään Bostonista ja tuli suuresta perheestä. Hänellä oli useita veljiä, jotka nimesin ’Daltonin jengiksi’ vanhan Quick Draw McGraw’n sarjiksen mukaan, koska he muistuttivat minusta hauskalla tavalla wannabe-lainsuojattomilta. He rakastivat lempinimeä ja se pysyi”, Lawless kirjoittaa blogitekstissään.

”Monilla rumpaleilla on kaikkein paras huumorintaju missä tahansa bändissä eikä hän ollut poikkeus. Steve sai koiratkin nauramaan – eikä tämä ole vitsi. Kiertäminen voi olla rankkaa, mutta jos bändissä on joku, joka kykenee keventämään tunnelmaa olemalla oma itsensä, sitä lahjaa jää kaipaamaan, kun se on poissa. Yksi Daltonin jengistä on nyt poissa ja sydämissämme on suuri suru. Mutta hänen perintönsä jää elämään.”

”Hän oli hyvä tyyppi ja loistava rumpali. Kiersimme monta kertaa yhdessä maailmalla ja koimme lukemattomia seikkailuja – niin hyviä kuin huonoja. Valitettavasti emme olleet todella läheisiä ystäviä – en 30 vuoden aikana kertaakaan vieraillut hänen luonaan emmekä bändijuttuja lukuun ottamatta koskaan hengailleet yhdessä tai käyneet lounaalla. Hän arvosti yksityisyyttään ja piti työn erillään perhe-elämästään”, Lewis puolestaan kirjoitti L.A. Gunsin Facebook-julkaisussa.

Lisää luettavaa