Blind Channelin vanhat levyt julkaistaan vinyylinä – Joel Hokka analysoi bändin alku-uran tuotoksia

PA-EFE / ROBIN VAN LONKHUIJSEN / AOP

Vaikka valtavaa vauhtia kiitävän Blind Channelin tuore levy Life­styles Of The Sick & Dangerous onkin juuri nyt kaikkien huulilla, yhtyeen aikaisempia julkaisuja ei kannata unohtaa. Aiheeseen liittyen on tarjolla hyviä uutisia, sillä Svart Records julkaisee loppuvuoden aikana – näillä näkymin marraskuussa – Blind Channelin kolme vanhempaa levyä vinyylinä. Tietenkin ensimmäistä kertaa ikinä.

Tapauksen kunniaksi otimme yhteyttä Joel Hokkaan, ja tiedustelimme Blind Channel -laulajan päällimmäisiä muistoja vanhoihin pitkäsoittoihin liittyen.

– Kun aloimme tehdä Revolu­tions-debyyttiä (2016), opiskelin eräässä oululaisessa oppilaitoksessa. Lopetin kuitenkin koulun aika lailla siihen paikkaan, kun tehtiin diili Ranka Kustannuksen kanssa ja aloitettiin Revolutionsin valmisteleminen Jonas Olssonin kanssa. Nauhoitettiin biisejä Inkfish-studiolla Helsingissä, ja paikan seinät olivat täynnä kultalevyjä. Fiilis oli ehdottomasti sellainen, että meistäkin tulee nyt rokkitähtiä, nauraa Hokka.

Revolutions soundaa edelleen ihan hyvältä, mutta biisimateriaali on toki vähän naiivia, yli-innokasta ja paikoin aika aurinkoistakin. Toisin sanoen angstia ei ollut mukana läheskään siinä määrin kuin nykyään!

Kakkoslevy Blood Brothers julkaistiin keväällä 2018.

– Biisit olivat nyt tasokkaampia, ja paras kappale taitaa olla Wolfpack. Nykyään tuntuu ehkä hieman siltä, että me lipsuttiin pikkuisen liikaa kohti poprock-soundia ja unohdettiin samalla meidän aggressiivinen puolemme. Tosin samaan aikaan levylle tuli myös synkempiä maisemia verrattuna debyyttiin.

Maaliskuussa 2020 taas ilmestyi kolmas albumi Violent Pop.

– Tässä vaiheessa alettiin olla jo ihan kilpailukykyisiä jopa kansainvälisesti. Violent Pop on edelleen oikein hyvä levy!

– Kokonaisuus alkoi muovautua hienosti, kun tehtiin Over My Dead Body Joonas Parkkosen kanssa. Valmiin biisin äärellä tuntui siltä, että nyt muuten alkaa tapahtua, ja siitä tulikin meidän ensimmäinen isompi striimihitti.

Violent Popin ajoitus meni tietenkin täysin penkin alle, sillä pandemia sulki maailman heti albumin ilmestyttyä. Kaikki keikat ja kiertueet peruuntuivat, ja fiilis oli aika matalalla jonkin aikaa. Onneksi melko pian alkoi tapahtua käänteentekeviä juttuja, laulaja hymyilee.

Alkuvuoden 2021 jälkeen Blind Channel on tosiaan ollut täysin pysäyttämätön, eikä vauhti ole hidastumaan päin. Seuraavaksi yhtyeen ohjelmassa on syyskuun mittainen Euroopan-kiertue Lost Societyn kanssa, ja loppuvuodesta bändi esiintyy muun muassa Helsingin Jäähallissa.

Teksti: Timo Isoaho