Blue Öyster Cult teki Beatlesit ja työsti levyn tekoälyn avustuksella – Ensimmäinen single videoineen julki

Ghost Stories sisältää arkistojen kätköistä kaivettuja covereita ja yhtyeen omia kappaleita.
8.2.2024 08:30

Rockveteraani Blue Öyster Cult julkaisee huhtikuussa uuden Ghost Stories -pitkäsoiton, jonka kappaleiden alkuperäiset äänitykset juontavat aina 1970-luvulle saakka. Ghost Stories sisältää nimittäin arkistojen kätköistä löytyneitä äänityksiä, joita on käsitelty ja siistitty tekoälyn avustuksella samaan tapaan kuin The Beatles teki viime vuonna julkaistulla uudella Now And Then -kappaleellaan.

”Kun olimme päättäneet, mitä nauhoja tulemme käyttämään, käytimme tekoälyohjelmaa erottelemaan eri soittimet toisistaan. Näin meillä oli jotain, mitä miksata. Mutta se prosessi, vaikka kehittyykin koko ajan paremmaksi, ei ole täydellinen”, toteaa kosketinsoittaja-kitaristi Richie Castellano.

”Tai se on täydellinen, jos olet Peter Jackson. Monet ovat varmaankin kuulleet MALista, joka on Jacksonin ohjelma, jota Beatles käytti. No, me jouduimme käyttämään sen kevytversiota”, lisää tuottaja Steve Schenk.

Niin yhtyeen omia sävellyksiä kuin covereita The Doorsilta, MC5:ltä ja The Animalsilta sisältävän Ghost Storiesin vanhojen nauhojen tueksi äänitettiin myös uusia osuuksia Castellanon, laulaja Eric Bloomin ja kitaristi Donald ”Buck Dharma” Roeserin toimesta. Rumpuosuuksista vastaavat vanhoilla äänityksillä soittaneet yhtyeen alkuperäisrumpali Albert Bouchard, yhtyeessä 1980-luvun alkupuolella soittanut Rick Downey sekä uusia päällekkäisäänityksiä tehnyt Joe Bouchard.

Ensimmäisenä maistiaisena levyltä on nyt julkaistu kappale So Supernatural, jonka videon voit katsoa ylempää. Alta löydät puolestaan videon, jolla Castellano ja Schenk kertovat levyn syntymisestä.

Lisää luettavaa