Artisti: Blue Öyster Cult

Jos haluat kuulla, miten Serj Tankianilta taittuu Blue Öyster Cult, niin nyt tällainenkin asia selviää

Vai että saatiin tällaistakin maailmaan. Serj Tankian on tallentanut tulevaan Godzilla 2: King of the Monsters -elokuvaan uuden version Blue Öyster Cultin Godzilla-biisistä, tarkasta esitys yläpuolelta. Alun perin kappale julkaistiin Blue Öyster Cultin Spectres-albumilla vuonna 1977. Originaaliesityksen voi kuunnella vertailun nimissä alempaa.

Billboardin tilasto kertoo, paljonko Alice Cooperin, Meshuggahin, RHCP:n, Wu-Tang Clanin ja kumppaneiden keikat tuottivat rahaa

Billboardin Boxscore on näemmä jossain vaiheessa taas päivitetty, ja yleisölle kerrotaan jälleen, miten kaikenmoisten artistien ja bändien keikat ovat tuottaneet. Boxscore toimii tapahtumajärjestäjien lähettämien tietojen varassa, ja siinä kerrotaan, millaisissa keikkapaikoissa kokoonpanot ovat esiintyneet, montako lippua paikalle myytiin, paljonko liput maksoivat ja miten paljon artisti tienasi bruttona. Eli kokonaissummasta pitää vähentää managerien, keikkamyyjien, tekniikan ja muiden kulut ennen kuin artisti saa oman siivunsa.

Blue Öyster Cultia ja The Clashia tuottanut Sandy Pearlman on kuollut

Billboard raportoi pitkän linjan rock-tuottaja Sandy Pearlmanin menehtyneen tänä aamuna (26.7.) 72-vuoden iässä. Pearlman sai aivoverenvuodon viime joulukuussa ja oli siitä lähtien pitkäaikaisen ystävänsä Robert Duncanin sanojen mukaan ”kykenemätön kävelemään, puhumaan ja täysin ymmärtämään omaa tilannettaan”. Duncan myös tiedotti ystävänsä kuolemasta Facebook-kirjoituksessaan.

Kuolema vei maineikkaan BÖC-muusikon

60-luvun lopulla Soft White Underbelly -nimellä aloittaneen Blue Öyster Cultin perustaja, multi-instrumentalisti Allen Lanier on menehtynyt keuhkosyöpään. Vaikutusvaltainen muusikko, myös kova tupakoitsija, oli kuollessaan 67-vuotias. Lanier soitti kaikkiaan neljällätoista Blue Öyster Cultin studioalbumilla. Muusikon viimeiseksi BÖC-konsertiksi jäi New Yorkissa viime vuoden lopulla soinut yhtyeen 40-vuotiskeikka. Tässäpä hieman livemateriaalia: HIM teki Blue Öyster Cultia tunnetuksi Suomessa versioimalla Don’t Fear The Reaper -kappaleen debyyttialbumilleen 90-luvun…