Bob Dylan, vastahakoisin Nobel-voittaja koskaan? Nyt lauluntekijä kieltäytyi myös Obaman kutsusta

Nobel-raati lienee raapinut parikin kertaa päätään sen jälkeen, kun Bob Dylan katsottiin kirjallisuuden Nobel-palkinnon arvoiseksi. Dylan ei tunnetusti reagoinut palkintoonsa aluksi mitenkään, ja kun hän lopulta reagoi, hän ilmoitti ettei kerkeä mukaan Nobel-juhlallisuuksiin. Nyt jännitetään, suostuuko laulaja pitämään Nobel-voittajilta vaadittua luentoa.

Eikä Dylanin palkintoaan kohtaan tuntema halveksunta pääty tähän. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tapasi Valkoisessa talossa Nobel-voittajia onnitellakseen heitä henkilökohtaiesti, ja Dylan jätti saapumatta sinnekin. Asiasta kertoo Valkoisen talon asioihin keskittyvä The Hill -lehti verkkosivuillaan.

Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Josh Earnest ilmoitti ennen seremoniaa toimittajille: ”Valitettavasti Bob Dylan ei ole paikalla tänään, joten voitte kaikki ottaa rauhallisesti.”

Eikä sen kummempaa syytä kerrottu. Ehkä telkkarista tuli samaan aikaan jotain tähdellistä.

Obamaa moinen hermostuttanee, hehkuttihan hän Twitterissäkin ”yhden lempirunoilijansa” saamaa arvostettua palkintoa. Ehkä joskus Dylan vielä kertoo, miksi palkinto on hänen silmissään niin mitätön.