Brian Johnson on aivan tohkeissaan AC/DC:n paluusta keikkalavoille, sanoo laulajan pitkäaikainen yhteistyökumppani

20.9.2023 21:15

Brian Johnsonin kanssa vuosikausia yhtä pitänyt Greg Billings vieraili hiljattain AC/DC Beyond the Thunder -podcastissa jutustelemassa herrojen ystävyyssuhteesta, yhteisistä duetoista ja vähän muustakin.

”Vietin juuri viikon Brianin kanssa ja hän on todella tohkeissaan Power Tripistä”, Billings sanoo tulevaan jättitapahtumaan viitaten. ”Hän piiskaa itseään kondikseen. Hän on aivan täpinöissään. He aikovat treenata viisi viikkoa.”

Power Trip -festivaali järjestetään 6.-8. lokakuuta Kaliforniassa ja AC/DC:n lisäksi lavalle nousevat tuolloin Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses, Tool ja Judas Priest. Aussijätille keikka on ensimmäinen sitten vuoden 2016.

Billings muistelee juttutuokion aikana myös kuinka parivaljakko alunperin löysi toisensa.

”Ihmiset alkoivat vertailla ääntäni [ex-AC/DC-laulaja] Bon Scottiin”, Billings kertoo. ”Brianin vaimo [Brenda] oli iso entisen bändini Strangerin fani ja toi Brianin luokseni. Olemme olleet kavereita siitä saakka.”

Billings kertaa podcastissa myös Johnsonin synkimpiä hetkiä, miehen jouduttua astumaan sivuun AC/DC:stä kuulo-ongelmiensa takia.

”Brian oli maissa. Hän ui synkissä vesissä. Hän ei kuullut kunnolla ja kävi joissain leikkauksissa.”

Billings kertoo rohkaisseensa Johnsonia palaamaan hommiin kutsumalla tämän laulamaan Old Friends Don’t Come Easy -kappaleen kanssaan.

”Sinun täytyy lähteä ihmisten ilmoille ja näyttää ihmisille että olet edelleen hengissä. Pystyt kyllä siihen”, Billings muistelee tsempanneensa Johnsonia. ”Olen ylpeä että Brian teki sen. Hän todella arvosti saamaansa mahdollisuutta. Se oli minulle suuri hetki ja luulen että se oli sitä myös hänelle, ja siten hän sai osoitettua itselleen, että kykenee edelleen siihen.”

Lisää luettavaa