Brian May kertoo, mikä Queen-levyistä on kitaristin suosikki – ”Se tehtiin rakkaudella”

Levyllä on kitaristille todella tärkeä henkilökohtainen merkitys.
14.7.2023 10:33

Queen-kitaristi Brian May vastaili hiljattain The Guardian -lehden lukijoiden lähettämiin kysymyksiin ja häneltä muun muassa kysyttiin, pitääkö tämä yhtyeen kolmatta pitkäsoittoa Sheer Heart Attackiä (1974) yhtyeen parhaana albumina (kuten kysymyksen esittänyt nimimerkki Gerimus pitää).

”Se oli meille läpimurtolevy, mutta en tiedä, onko se paras. Minun suosikkini, omituista kyllä, on varmaankin Made in Heaven (1995), jonka teimme Freddien (Mercury, laulaja) kuoleman jälkeen”, May tuumaa.

”Siinä on niin paljon syvyyttä, henkisyyttä ja tunnetta, koska teimme töitä Freddien äänen kanssa, mutta hän ei ollut enää keskuudessamme. Meni useampi vuosi ennen kuin pystyimme siihen, koska kävimme läpi suruaikaa. Minä ja Roger (Taylor, rumpali) lähdimme omille kiertueillemme ja teeskentelimme, ettei Queenia ollut olemassa. Yhtäkkiä katsoimme tätä sikiövaiheessa ollutta materiaalia ja totesimme, että se vaatii tulla tehdyksi valmiiksi. Se tehtiin rakkaudella ja olen huomannut, että pystyn nyt kuuntelemaan sitä ja tunnen suurta rauhaa.”

May muisteli Made in Heavenin työstämistä taannoin How Do You Cope? -podcastissä ja totesi olleen todella omituista koota Mercuryn ennen kuolemaansa äänittämiä lauluraitoja ja työstää niitä ilman laulajan läsnäoloa.

”Kuuntelin hänen ääntään päivät ja yöt läpeensä. Minulla oli usein niitä hetkiä, kun aloin sanomaan ääneen: ’Tämä on mahtavaa. Hei Freddie, tämä kuulostaa mah… Ai niin, et ole täällä’. Se oli hyvin vaikeaa”, May muisteli.

”Siihen piti ottaa välillä etäisyyttä, mennä pois, palautua ja tulla takaisin. Mutta tunsin suurta ylpeyttä ja iloa työstäessäni niitä viimeisiä palasia, joita Freddie itsestään meille jätti.”

Lisää luettavaa