Brian May penää muutosta asenteisiin: Ihmiset ”käytännössä katsoen tuhoavat kaikki muut lajit paitsi ne, joista kokevat hyötyvänsä”

30.7.2023 16:48

Queen-kitaristi Brian May penää Sky Newsin haastattelussa muutosta ihmisten asenteisiin maapalloa ja muita sillä eläviä olentoja kohtaan.

Astrofysiikan tohtoriksi väitellyt May totesi vuonna 2019, että ihmiskunnan ei tulisi pyrkiä avaruuteen ennen kuin se ”saa asiat kuntoon omalla planeetallaan”. Mayltä pyydettiin nyt kommenttia siihen, että YK:n alainen Maailman ilmatieteen järjestö WMO ja EU:n ilmastonmuutosta seuraava palvelu C3S ovat raportoineet heinäkuun olleen maapallon mittaushistorian tähän mennessä kuumin kuukausi.

”No, mielestäni näyttää nyt selvältä, että meillä on haitallinen vaikutus maapalloon, ja meidän täytyy lakata toimimasta kuten toimimme”, May vastaa. ”Kyse ei ole ainoastaan ilmastonmuutoksesta – kyse on siitä, kuinka saastutamme maapalloa ja peitämme sen betoniin ja käytännössä katsoen tuhoamme kaikki muut lajit lukuun ottamatta niitä, joista koemme olevan meille hyötyä. Tarvitsemme suuren luokan muutoksen siihen, kuinka kohtelemme muita olentoja joiden kanssa jaamme tämän planeetan.”

”Sanoin tosiaan [että ihmisten tulee ensin muuttaa käytöstään omalla planeetallaan] eräässä Starmus-kokouksessa, ja sanoin sen vielä kuussa kävelleiden miesten edessä”, May jatkaa. ”Olin hyvin hermostunut. Mutta he tulivat jälkeenpäin sanomaan, että ’olit aivan oikeassa sen sanoessasi, Brian. Meidän tulee käyttäytyä paremmin omalla planeetallamme ennen kuin lähdemme muualle avaruuteen.'”

May julkaisi hiljattain tieteilijä Dante Laurettan kanssa toteutetun 3d-kuvakirjan maapallolle potentiaalisesti, joskin viimeisimpien laskelmien mukaan hyvin epätodennäköisesti, vaarallisesta Bennuasteroidista.

Lisää luettavaa