Brian May: Queenin ja Bowien yhteistyöstä syntyi muutakin kuin vain Under Pressure – ”Paljon on vielä julkaisematta…”

Brian May muistelee David Bowien kanssa studiossa vietetyn ajan olleen sekä kamalaa että upeaa.

https://www.youtube.com/watch?v=a01QQZyl-_I

Kun Queen työsti vuonna 1982 julkaistua Hot Space -albumiaan, kutsuivat he David Bowien mukaan äänityssessioihin laulamaan taustoja Cool Cat -kappaleeseen. Bowie ei ollut suoritukseensa tyytyväinen ja niinpä hänen osuutensa pudotettiin kyseiseltä biisiltä pois, mutta muusikot jäivät kuitenkin studioon jamittelemaan ja näin syntyi klassikko Under Pressure.

Radio X on nyt nostanut esiin Mojo-lehden haastattelun, jossa Queen-kitaristi Brian May paljastaa, ettei kyseinen kappale ole kuitenkaan ainoa asia, mitä he studiossa saivat aikaan. May vihjaa, että kenties tulemme kuulemaan vielä lisää yhteistyön hedelmiä – hieman arkistojen kätköistä taannoin kaivetun ja restauroidun Michael Jacksonin ja Freddie Mercuryn dueton tapaan.

– Paljon on vielä julkaisematta, joten…, May myhäilee salaperäisesti.

May kuvailee yhteisiä sessioita Bowien kanssa sekä kamalaksi että mahtavaksi kokemukseksi. Hän sanoo kuitenkin ajan kullanneen muistot ja muistavansa enää kaikki hyvät asiat niistä ajoista.

– Se ei ollut helppoa, sillä me olimme hyvin varhaiskypsiä poikia ja David oli hyvin… voimakas. Freddie ja David hieman uhittelivat toisilleen, mutta sellaisia juttuja studiossa tapahtuu. Silloin kipinät lentelevät ja siitä syntyy jotain hienoa. Ja heidän nokittelunsa oli hyvin hienovaraista: he esimerkiksi katsoivat, kuka saapuu studioon viimeisenä.