Brittien äveriäimmät muusikot julki – Paul McCartney on listalla vasta toisena

Sir Andrew Lloyd Webber.
AOP

Nykyhetken rikkaimmat brittimuusikot on jälleen listattu uteliaiden iloksi. Vuosittaisen listan kasasi The Sunday Times, ja samasta aiheesta uutisoi muun muassa Classic Rock. Lista näyttää varsin odotetunlaiselta, mutta pari yllätystäkin on mukana.

Listan ylittämätön ykkönen on musikaalimaestro Andrew Lloyd Webber, jonka omaisuuden arvo on Timesin mukaan muhkeat 820 miljoonaa puntaa (n. 950 miljoonaa euroa). Hyvänä kakkosena on tietysti Paul McCartney, jonka varallisuus on sellaiset 750 miljoonaa puntaa (n. 868 miljoonaa euroa). Sijat 3–5 menevät U2:lle, Elton Johnille ja Mick Jaggerille. Mielenkiintoista sinänsä, että Jaggerin omaisuus jää kauas McCartneyn vastaavasta: Beatles voittaa tässä suhteessa Rollarit numeroin 750–275.

Yksi kiinnostava seikka on siinäkin, että Queen-basisti John Deacon on melkein samoissa lukemissa yhtyetovereittensa Brian Mayn ja Roger Taylorin kanssa, vaikka Deacon ei ole ollut mukana viime aikojen Queen-virityksissä. Deaconin omaisuuden arvoksi on merkitty 130 miljoonaa puntaa, kun Mayn vastaava lukema on 160 ja Taylorin 155 miljoonaa. Sekin on kiinnostavaa, että Ozzy Osbourne on listalla sijalla 22, mutta Black Sabbathin Tony Iommia ei ole mukana lainkaan.

Kaiken kaikkiaan lista näyttää koostuvat voittopuolisesti veteraaniosaston miehistä – Led Zeppelinin, Dire Straitsin, Pink Floydin ja sellaisten klassikkobändien jäseniä riittää. Naisia listalta pitääkin sitten etsiä suurennuslasin kanssa. Adele on sentään Ozzyn kanssa jaetulla sijalla 22.