Bruce Dickinson: ”Natsitervehdyksillä ei ole minkäänlaista sijaa missään musiikkiyhteisössä, johon minä haluan kuulua”

Joulukuun 8. päivä thrash metal -yhtye Death Preacherin Vancouverin-konsertista poistettiin mies tämän tehtyä natsitervehdyksiä yhtyeen setin loppupuolella. Välikohtaus on kuohuttanut metallipiireissä aina siitä saakka ja aihe nousi puheeksi myös Iron Maiden -nokkamies Bruce Dickinsonin vieraillessa CBC Newsin haastattelussa pari päivää sitten.

”Se on silkkaa roskaa”, Dickinson tuhahtaa. ”Natsitervehdyksillä ei ole minkäänlaista sijaa missään musiikkiyhteisössä, johon minä haluan kuulua. Mielestäni ihmiset tarvitsevat hieman lisää historiaopintoja, mieluummin kuin oppeja tietämättömyydestä, joita tunnutaan tarjoavan aivan liian usein.”

”Ihmiset tässä maassa — ympäri Yhdysvaltoja, Kanadaa ja Iso-Britanniaa — isät ja isoisät, taistelivat ja kuolivat rakentaakseen maailmaa, jossa tuonlainen meininki ei kävisi enää päinsä.”

Death Preacherin konserttia promotoineen Journeyman Productionsin Joey Hockin on Vancouver Courierille antamiensa kommenttien perusteella samoilla linjoilla heavy metal -legendan kanssa. ”Olen promonnut liki 80 konserttia Vancouverissa ja tämä on ensimmäinen kerta, kun tälläistä tapahtuu. En halua keikkojani yhdistettävän tuollaiseen”, Hock sanoo.

”Jokainen on oikeutettu mielipiteeseensä ja meillä on toki olemassa sananvapaus, mutta kun kyseessä on minun show’ni, vedän rajan tähän ja sanon: ’Ei natseja minun tapahtumiini'”, mies paaluttaa lopuksi.