Bruce Dickinson nimesi Iron Maidenin aliarvostetuimman kappaleen – ”Olen sen suuri fani”

Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson kiertää parhaillaan ympäri Pohjois-Amerikkaa puhujakeikoillaan. Mies pistäytyi kyseisissä merkeissä Floridan Tampassa torstaina 20. tammikuuta.

Eonmusic raportoi Dickinsonin muistelleen esityksensä aikana muun muassa Samson-aikojaan. ”Teimme jokaisen mahdollisen virheen mitä musiikkibisneksessä voi tehdä — lyhyessä ajassa”, muusikko luonnehti tapahtumia ennen Maideniin siirtymistään.

Vähäistä kirjoituspanostaan Somewhere in Time -albumilla Dickinson puolestaan kommentoi toteamalla: ”Olin todella oudossa paikassa. Olin täysin kypsä pöpilään.”

Mieheltä kysyttiin myös, mikä on hänen mielestään kaikkein aliarvostetuin Maiden-biisi.

”Olen todella suuri Total Eclipsen fani”, Dickinson sanoo viitaten vuoden 1982 Run To The Hills -singlen b-puoleen. Laulaja lisää, että alunperin sen tilalla oli tarkoitus olla Gangland-kappale, mutta bändi muutti mielensä. ”Se kuulostaa mahtavalta. Se on niin hyvä, että emme voi laittaa sitä b-puoleksi”, Dickinson summaa orkesterin tuolloiset tuntemukset biisistä.

Gangland päätyi lopulta The Number of the Beast -levyn toiseksi viimeiseksi kappaleeksi.

”Gangland meni levylle, ja me itse asiassa unohdimme miksata kitarasoolot”, Dickinson muistelee. ”Siellä on sitä vähän kuultavissa, mutta ei kitarasooloa. Yhä tänäkin päivänä uskon, että me vain unohdimme.”