Bruce Dickinson sanoo, että Iron Maiden suunnittelee keikkoja, joilla yhtye esittäisi Senjutsu-uutuusalbuminsa kokonaisuudessaan

Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson sanoo yhtyeen kaavailevan kiertuetta, jolla se esittäisi uuden Senjutsu-albuminsa kokonaisuudessaan.

Dickinson kertoo suunnitelmista showpainija-laulaja Chris Jerichon luotsaamassa Talk Is Jericho -podcastissa.

”Suunnitelmamme ei ole mikään salaisuus — arvelisin kaikkien muiden jo jutelleen siitä — me aiomme, toivoakseni, olemme puhuneet koko albumin [Senjutsu] soittamisesta alusta loppuun, mutta ei vielä tällä erää. Ja ymmärrämme että se on jotain, jota hc-fanit tulevat luultavasti rakastamaan kun taas toiset tuumivat, että ’Hmm, en aio mennä katsomaan sitä.’ Joten ratkaisu on esiintyä pienemmissä paikoissa, jotka myydään loppuun hc-faneille, sillä se on musiikillinen juttu.”

Dickinson selventää, että Legacy Of The Beast -kiertue, joka saapuu tänä vuonna myös Suomeen Hyvinkään Rockfest-tapahtuman puitteissa, kattaa edelleen tutut klassikot yhtyeen uran varrelta.

”Ihmiset ovat maksaneet nähdäkseen Legacy Of The Beast -show’n, Spitfire-koneineen, liekinheittimineen ja Icaruksineen sun muineen. Joten he tulevat sen myös saamaan. Mutta kolme ensimmäistä kappaletta tulee luultavasti olemaan kolme ensimmäistä kappaletta [Senjutsu] levyltä. He tuntevat jo The Writing On The Wallin, joten kaikkien pitäisi kyllä tuntea kolme ensimmäistä biisiä. Mielestäni Senjutsu on mahtava aloitusbiisi — niin dramaattinen. Ja sitten kun olemme tehneet sen — ja meillä on jo lavasuunnitelmat sen suhteen — palataan Legacy-maailmaan. Mutta mielestäni The Writing On The Wall tulee olemaan mahtava biisi — yhteislaulubiisi.”

Maiden soitti tuolloin tuoreen A Matter Of Life And Death albumin kokonaisuudessaan kiertueellaan vuonna 2006, mutta se ei oikein kaikille vanhoja hittejä janonneille katsojille maistunut.

”Kenenkään ei ole pakko ostaa lippua”, Dickinson toteaa. ”Jos et halua tulla [katsomaan Senjutsu-albumin esitystä], et osta lippua. Se tulee olemaan päivänselvä kuvio. Näin he tulevat toimimaan. Älkää siis valittako, kun he tekevät mitä sanoivatkin tekevänsä.”