Bruce Springsteenille komea kunnianosoitus kotiseuduiltaan – ”Täällä tulee aina olemaan vain yksi ja ainoa ’pomo'”

16.4.2023 17:23

New Jerseyn kuvernööri Phil Murphy on julistanut syyskuun 23. päivän Bruce Springsteenin päiväksi, raportoi Billboard. Kyseessä on samalla Springsteenin syntymäpäivä.

”Bruce Springsteen on yksi tunnistettavimpia, ikonisimpia ja vaikutusvaltaisimpia muusikoita — ja newjerseyläisiä — koskaan”, Murphy perustelee. ”On tärkeää, että annamme Brucelle tunnustusta kaikesta siitä mitä hän on tehnyt, ja mitä hän tulee jatkossa tekemään. Hän on antanut meille musiikin lahjan ja aikaansa sydäntään lähellä oleviin tarkoituksiin, joihin lukeutuu Archives and Center for American Musicista muovaamansa säilytyspaikka, joka inspiroi huomispäivän lauluntekijöitä ja laulajia.”

”Totta puhuakseni tiedän paikkani New Jerseyn hierarkiassa”, Murphy sanailee. ”Saatan olla 56. ’kuvernööriksi’ kutsuttu henkilö, mutta täällä tulee aina olemaan vain yksi ja ainoa ’pomo’.”

Springsteen on vuosien varrella pokannut kunnianosoituksia jos jonkinlaisia. Vasta viime kuussa presidentti Joe Biden ojensi Springsteenille Yhdysvaltain hallituksen taiteilijoille myöntämän National Medal of Arts -palkinnon. Yhdysvaltain korkeimman siviilille myönnettävän kunniamerkin Presidential Medal of Freedomin pomo sai vuonna 2016. Rock and Roll Hall of Fameen Springsteen lisättiin jo vuonna 1999. Näiden lisäksi laulaja-lauluntekijälegenda on palkittu lukuisilla Grammyillä, Oscarilla ja Tonyllä.

Lisää luettavaa