Brutal Africa tuo Botswanan metallicowboyt länteen – Kuuntele maistiaiset afrikkalaista heviä sisältävältä kokoelmalta

Svart Recordsin julkaisema kokoelma on koottu Freedom in the Dark -dokumenttielokuvan kuvaamisen yhteydessä.
5.8.2019 13:17

Kun puhutaan afrikkalaisesta musiikista, mieleen ei ehkä ensimmäisenä nouse kuva rokkareista ja hevareista. Mutta näidenkin genren edustajia myös tallustelee niillä main ja erityisesti eteläisessä Afrikassa sijaitsevassa Botswanassa on ollut elävä ja omaperäinen rock-alakulttuuri jo 1960- ja 1970-lukujen taitteesta saakka.

Svart Records julkaiseekin syksyllä mielenkiintoisen kokoelman, joka esittelee länsimaalaisille botswanalaista rokkia ja metallia. Brutal Africa – The Heavy Metal Cowboys of Botswana-kokoelman kappaleet on kerätty maan rockkulttuurista kertovan ja Samuli Pyykkösen ohjaaman Freedom in the Dark -dokumenttielokuvan kuvaamisen aikana vuosina 2014- 2017. Ja koska Botswanassa on vaikea päästä nauhoittamaan rockmusiikkia eikä suurin osa yhtyeistä ole julkaissut virallisesti äänitteitä, on kokoelman sisältö hyvin pitkälti myös kooste kaikesta aiheeseen liittyvästä tuotannosta.

Esimakuna kokoelmasta on Svart julkistanut kaksi levyltä löytyvää kappaletta. Ensimmäinen kappale on nimeltään Ungazetted Mortuary, jonka esittäjä Metal Orizon on perustettu 90-luvun alussa ja vaikuttanut suuresti maan rock-skeneen. Kaksikkoa kutsutaankin botswanalaisen rockin isoisiksi. Toinen kappale on God Of The Insane, jonka esittäjä Wrust on maan ensimmäinen death metal -yhtye. Wrist on kiertänyt Etelä-Afrikkaa muun muassa Sepulturan ja Carcassin mukana.

Svart Records julkaisee Brutal Africa – The Heavy Metal Cowboys of Botswana 13. syyskuuta vinyylinä ja cd:nä. Lisätietoja Freedom in the Dark -dokumentista löydät puolestaan täältä.

Lisää luettavaa