Charlie Wattsin paikan Rollarien kiertueella ottanut Steve Jordan: ”Kun kuulin hänen kuolleen, se oli yksi elämäni kamalimmista päivistä”

London Entertainment / Shutterstock / All Over Press

Kun Jordan kutsuttiin tuuraajaksi, hän ei tiennyt Wattsin olevan sairaalassa.

Kun The Rolling Stones oli valmistautumassa syksyn Amerikan-kiertueelleen, bändi ilmoitti, että Charlie Watts joutuu lääkärien määräyksestä jäämään kotiin ja hänen sijaan kiertueelle lähtee Steve Jordan, jonka Watts itse oli nimennyt tuuraajakseen. Kiertue päättyi 23. marraskuuta ja pölyn laskeuduttua Rolling Stone -lehti otti yhteyttä Jordaniin ja kysyi, miltä tuntui soittaa legendaarisen yhtyeen kanssa.

”Olin todella yllättynyt [kun minut kutsuttiin mukaan kiertueelle], koska ensinnäkin en tiennyt, että Charlie on sairaalassa. Se oli minulle uutta ja todella huolestuttavaa tietoa. Mutta siinä vaiheessa Charlien vointi oli menossa vielä parempaan päin, joten ajattelin, että minä varmaan tuuraan häntä tyyliin muutamissa treeneissä. Ehkä soitan osan keikasta ja jos he tekevät sellaisen ’b-lava’-jutun, jossa he soittavat akustisen setin, Charlie tulee ja soittaa sen osion”, Jordan kertoo.

”Sen ei pitänyt olla mitään sen enempää, kuin että ’Ehkä soitan nämä treenit ja kun hän on toipunut, hän tulee takaisin ja soittaa keikat’.”

Watts kuitenkin nukkui pois 24. elokuuta eli juuri yhtyeen treenatessa kuukautta myöhemmin startannutta No Filter -kiertuetta varten.

”Kun kuulin hänen kuolleen, se oli yksi elämäni kamalimmista päivistä”, Jordan muistelee.

”Viikkoa ennen hänen kuolemaansa olin saanut viestin, että hänen vointinsa oli menossa paremmaksi. Sen viikon treenit vedettiinkin ihan erilaisella energialla, koska kuvittelimme, että hän toipuu. Meillä oli vähemmän painoa harteillamme. ’Teemme tämän, soitamme nämä keikat ja sitten Charlie tulee takaisin ja kaikki on mahtavasti’. Se teki shokkiuutisesta entistäkin shokeeraavamman ja yhtäkkiä koko homma muuttui.”

Jordanin mukaan uutinen Wattsin kuolemasta ei kuitenkaan aiheuttanut hänelle ylimääräistä painetta kiertueen keikkoja soittaessa. Lisäksi hänellä oli Wattsin lähipiirin täysi tuki, mikä helpotti asioita.

”En lue sosiaalista mediaa enkä anna siellä käytävän keskustelun vaikuttaa minuun. En tuntenut sen enempää paineita, koska niitä oli valtavasti jo ennen hänen poismenoaan”, Jordan sanoo.

”Yksi kiertueella mukana olleista lääkäriestä antoi minulle henkilökohtaisen viestin Seraphinalta (Wattsin tytär) ja Charlottelta (Wattsin tyttärentytär). Tämä tapahtui juuri ennen ensimmäistä keikkaa. He kertoivat olevansa tukenani. Sen lisäksi, että minulla oli vaimoni tuki, sain vielä viestin hänen perheeltään, jossa minua kannustettiin… Ja tämä tapahtui tyyliin tuntia ennen keikkaa. Se merkitsi minulle todella paljon.”

Huhujen mukaan Rolling Stones olisi lähtemässä ensi vuonna kiertueelle juhlistamaan 60-vuotista uraansa. Jordan ei ole tietoinen mistään tällaisista suunnitelmista.

”Minun tehtäväni oli hoitaa nämä 14 sovittua keikkaa enkä katsonut sen pidemmälle. Ajattelin vain ja ainoastaan, että minun pitää handlata nämä 14 keikkaa”, Jordan toteaa.

”Stones-fanina olen sitä mieltä, että 60-vuotisjuhlakiertue on toteutettava. Mutta täytyy katsoa, mitä he tuumaavat asiasta nyt, kun heidän pitkäaikainen kumppaninsa ei ole enää heidän kanssaan. Se ei ole helppo päätös.”

”He eivät menettäneet hänessä ainoastaan musikaalisen kumppanin, vaan hän oli myös mahtava tyyppi, mahtava persoona. Hän toimi tasapainottajana. He varmasti kaipaavat häntä todella paljon. En tavannut Charlieta kovin usein, mutta jokainen tapaaminen on jäänyt mieleeni. Heillä vastaavia muistoja on varmasti kasoittain.”