Chester Benningtonin terveiset niille, jotka sanovat Linkin Parkin myyneen itsensä: ”Puukota itseäsi naamaan”

Bill Boyd

Vuosituhannen alussa nu metalin aallonharjalla suosioon noussut Linkin Park julkaisee 19. toukokuuta uuden One More Light -albumin, jolta on julkaistu jo useampia ennakkomaistiaisia, joilla esitellään aiempaa popimpaa ja elektronisempaa soundia. Yhtye onkin saanut osakseen tavanomaista enemmän äänekästä kritiikkiä ja bändiä moititaan ”juurien hylkäämisestä” ja trendien perässä juoksemisesta sekä tietysti itsensä myymisestä. Muun muassa kitaravalmistaja ESP vinoili taannoin bändin kevyempään suuntaan kulkeneesta soundista.

Yhtyeen laulaja Chester Bennington kertoi reaktion olleen odotettavissa, mutta bändi toimii aina kuten itse parhaaksi näkee. Tuoreessa Music Weekin haastattelussa Bennington antaa kuitenkin hieman kärkkäämpiä lausuntoja, joista paistaa jo jonkinlainen turhautuminen kritiikkiin.

– Meiltä kysytään usein, mitä mieltä olette niistä, jotka sanovat teidän myyneen itsenne. No, jos pidät musiikista, fantastista. Jos et pidä, sinulla on oikeus mielipiteeseen ja se on myös fantastista. Mutta jos sanot, että teemme tätä ainoastaan kaupallisista tai rahallisista syistä, hakien suosiota jostain kaavasta… Puukota itseäsi naamaan, Bennington nauraa.

– Kun teimme Hybrid Theoryn (2000), olin vain reilu parikymppinen ja bändimme vanhin. Siksi en oikein tajua, miksi yhä edelleen jauhamme siitä. Se on hyvä levy ja me rakastamme sitä, mutta siitä on kulunut jo ikuisuus. Että hei, antakaa nyt vittu olla ja menkää eteenpäin, tiedäthän?

Maksumuurin takana olevasta artikkelista uutisoi ensimmäisenä NME.