Chris Cornellin perhe kyseenalaistaa laulajan itsemurhan – epäilee perimmäisen syyn löytyvän reseptilääkkeistä

21.5.2017 13:01

Torstai-aamuna traagisesti menehtyneen laulaja Chris Cornellin perhe asettaa Wayne Countyn oikeuslääkärin perjantaina julkistaman virallisen kuolinsyyn kyseenalaiseksi. Vaikka miehen kuolema onkin vahvistettu hirttäytymällä tehdyksi itsemurhaksi, hänen vaimonsa Vicky Cornell asianajajineen epäilee perimmäisen syyn teon taustalla löytyneen liian suuresta annoksesta ahdistuslääke Ativania. Rolling Stone raportoi Viskyn kirjoittaneen lausunnossaan seuraavaa:

”Chrisin kuolema on menetys, jolle ei löydy sanoja ja joka on luonut sydämeeni tyhjyyden, jota ei voi täyttää. Kuten jokainen hänet tuntenut voi sanoa, hän oli omistautunut isä ja aviomies. Hän oli para ystäväni.”

”Hänen maailmansa pyöri ensisijaisesti perheensä ympärillä ja toissijaisesti tietenkin hänen musiikissaan. Hän lensi kotiin äitienpäivänä viettääkseen aikaa perheemme kesken. Hän lensi keikalle konserttipäivänä vasta puoliltapäivin, jotta ehti olla lastensa kanssa mahdollisimman pitkään. Kun juttelimme puhelimitse ennen esitystä, suunnittelimme Memorial Day -vapaitamme ja muitakin asioita, joita aikoisimme tehdä.”

”Kun juttelimme keikan jälkeen, huomasin että hänen puheensa sammalsi. Hän kuulosti erilaiselta. Kun hän kertoi ottaneensa ylimääräisen Ativanin tai kaksi, soitin hänen henkivartijalleen, jotta tämä tarkistaisi hänen kuntonsa. Se mitä tapahtui on selittämätöntä ja toivon lääketieteellisten raporttien tuovan lisävalaistusta asiaan. Tiedän, että hän rakasti lapsiamme, eikä olisi voinut satuttaa heitä tappamalla itsensä tietoisesti.”

Cornellien asianajaja Kirk Pasich jakaa Vicky Cornellin uskomuksen Ativanin mahdollisesta vaikutuksesta Soundgarden-laulajan tekoihin, lisäten olevansa ”järkyttynyt päätelmistä, joiden mukaan Chris olisi tietoisesti ja tarkoituksella vahingoittanut itseään”.

”Ilman toksikologisia testejä, emme voi varmasti tietää kaikkea Chrisiin vaikuttaneita tekijöitä – erityisesti vaikuttiko jokin tai jotkin aineet hänen kuolemaansa”, Pasich toteaa. ”Chris oli toipuva addikti, jolla oli resepti Ativaniin ja hän saattoi ottaa lääkettä enemmän kuin suositeltua. Perhe uskoo, että mikäli Chris teki itsemurhan, hän teki sen ymmärtämättä mitä oli tekemässä ja lääkkeet tai muut aineet saattoivat vaikuttaa hänen toimiinsa.”

Pasich huomauttaa myös, että Ativanin sivuvaikutuksiin lukeutuu muun muassa ”vainoharhaisia tai itsemurhaan liittyviä ajatuksia, puheen sammallusta ja arviontikyvyn heikentymistä”.

Vicky Cornell puolestaan kiittää lausuntonsa lopuksi kaikkia perheen saamasta tuesta. ”Hänen faniensa, perheensä ja ystäviensä osoittama rakkauden ja tuen määrä merkitsee meille enemmän kuin voitte kuvitellakaan. Kiitos kaikesta, sekä siitä, että ymmärrätte kuinka vaikeaa tämä on meille.”

Lisää luettavaa