Chris Slade sanoo loukkaantuneensa AC/DC:n tarjouksesta yhtyeen menestyslevyn jälkeen – ”Se oli hyvin typerää, pakko myöntää”

29.6.2024 13:16

Rumpali Chris Slade sanoo tunteneensa itsensä loukatuksi, kun AC/DC pyysi häntä jäämään Phil Ruddin varamieheksi vuonna 1994.

Vain neljä vuotta aiemmin Slade oli soittanut The Razors Edge -menestysalbumilla ja sitä seuranneella kiertueella.

Yhtye kuitenkin halusi palata takaisin yhteen vuonna 1983 potkut saaneen Ruddin kanssa.

Malcolm Young tarjosi Sladelle mahdollisuutta jäädä yhtyeen palkkalistoille siltä varalta, että asiat eivät luistaisikaan Ruddin kanssa.

Sladelta kysyttiin 1 Question Within haastattelussa, pitikö hän tarjousta loukkaavana.

”Tavallaan kyllä”, Slade sanoo. ”En ollut hirveän tyytyväinen. Kukapa olisi? He halusivat pitää minut varmuuden vuoksi. Malcolm itse asiassa soitti minulle. Ja hän oli hyvin mukava kaveri.”

”Hän soitti minulle henkilökohtaisesti, ei siis laittanut manageria asialle tai vastaavaa, ja sanoi: ’Tämä ei ole paha juttu.’ Muistan sen erittäin hyvin”, Slade jatkaa. ”’Kyse ei ole mistään mitä olet tehnyt tai jättänyt tekemättä, mutta aiomme yrittää vielä Philin kanssa, ok?’ Minä siihen, että ’jaahas, se siitä. Minä häippäsen.’ Sitten hän sanoi: ’Ei, ei. Haluaisimme sinun pysyvän kuvioissa.’ ’Ei. Älä yritä korjata jotain, mikä ei ole rikki, Malcolm’, vastasin.”

Sladella ei ole kuitenkaan mitään muuta kuin hyvää sanottavaa Malcolm Youngista.

”Hän on muuten nerokas kitaristi. Nerokas. Ei ainoastaan erittäin hyvä”, Slade sanoo. ”Hän on paras rytmikitaristi kenen kanssa olen koskaan työskennellyt, ja epäilen vahvasti, että hänelle voisi ilmestyä haastajaa.”

”Jos olisin ollut isäni tuohon aikaan, olisin sanonut: ’Pysyt nyt vain siellä ja otat rahat, ok?’ Se oli hyvin typerää, pakko myöntää”, Slade lisää.

Slade palasi AC/DC:n riveihin vuonna 2015 Rock or Bust -kiertueen ajaksi Ruddin ajauduttua lakiteknisiin ongelmiin.

Lisää luettavaa