”Chuck, olit uskomaton ja musiikkisi säilyy kaiverrettuna meihin ikuisesti” – The Rolling Stones muistelee edesmennyttä Chuck Berryä

19.3.2017 18:07

The Rolling Stones muistelee ja kunnioittaa eilen menehtynyttä rock ’n’ roll -ikoni Chuck Berryä paitsi yhtyeen yhteisellä lausunnolla, myös jäsentensä erikseen julkaisemilla kunnianosoituksilla. Rocklegendoja siteeraa Rolling Stone.

”The Rolling Stones on äärimmäisen surullinen saatuaan tiedon Chuck Berryn kuolemasta”, yhtye kirjoittaa virallisessa lausunnossaan. ”Hän oli todellinen rock & roll -pioneeri ja hänellä oli meihin valtava vaikutus. Chuck ei ollut ainoastaan mahtava kitaristi, laulaja ja esiintyjä, mutta ennen kaikkea hän oli mestarillinen säveltäjä. Hänen musiikkinsa elää ikuisesti.”

Mick Jagger kirjoittaa omassa muistelossaan seuraavaa: ”Olen todella surullinen kuultuani Chuck Berryn menehtymisestä. Haluan kiittää häntä kaikesta inspiroivasta musiikista, jonka hän meille antoi. Hän sytytti meihin palon teineinä ja antoi muusikko- sekä esiintyjäunelmillemme siivet. Hänen sanoituksensa loistivat muiden yläpuolella ja näyttivät amerikkalaisen unelman oudossa valossa. Chuck, olit uskomaton ja musiikkisi säilyy kaiverrettuna meihin ikuisesti.”

”Yksi suurista valoistani on sammunut”, toteaa puolestaan Keith RichardsRonnie Woodin lisätessä: ”Niin surullista. Chuck Berryn kuoleman myötä päättyy yksi aikakausi. Hän oli yksi parhaista ja inspiraationi lähde, todellinen persoona.”

Myös monet muun musiikkialan jättiläiset, kuten Joe Perry, Bruce Springsteen, Gene Simmons ja Paul Stanley, sekä Rush-yhtye ovat ilmaisseet surunvalittelunsa somessa rock-pioneerin menetyksestä.

Lisää luettavaa