Coitus Int -juhlakiertue laajenee entisestään – ”Hienoa, että legendaarisen bändin tuotanto kiinnostaa edelleen ihmisiä”

Kiertueen ja juhlalevyn tekevä projekti on silti tarkoitus jättää kertaluonteiseksi, sanoo Mikko Alatalo.
8.5.2023 10:00

Mikko Alatalon, Harri Rinteen sekä edesmenneiden Juice Leskisen ja Max Möllerin perustaman Coitus Int -yhtyeen ensimmäisestä levytyksestä ja keikasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Coitus Int -alkuperäisjäsenet Alatalo, Rinne ja Pena Penninkilampi julkaisevat yhdessä Hauli Bros -yhtyeen kanssa Coitus Int 50 Revival -juhlalevyn sekä lähtevät syksyllä juhlakiertueelle.

Alkukeväästä julkistetuista syksyn viidestä keikasta useat myytiin loppuun vain parissa päivässä. Suuren kysynnän vuoksi kiertue laajenee ja konsertteja on kaikkiaan 14. Uusina paikkakuntina mukaan tulevat muun muassa Turku, Jyväskylä, Salo, Kuopio, Oulu ja Espoo. Lisäksi yhtyeen ”kotikentälle” eli Tampereen Yo-talolle on tulossa kolmaskin konsertti. Koko kiertueaikataulun voit tarkistaa artikkelin lopusta.

”Tarkoituksenamme oli tehdä vain muutamia keikkoja, mutta kyselyitä tuli lopulta niin paljon, että päätimme tehdä lisäkonsertteja eri puolilla maata. On todella hienoa, että legendaarisen bändin tuotanto kiinnostaa edelleen ihmisiä. Kertaluonteiseksi projektiksi tämä on kuitenkin tarkoitus jättää”, kertovat Mikko Alatalo ja Hauli Brosin solisti Juri Lindeman.

Alkuperäisjäsenistä Alatalo ja Penninkilampi esiintyvät kaikilla keikoilla, Rinne on mukana syyskuun viimeisen viikon keikoilla. Keikat alkavat Rinteen tai Alatalon lyhyellä alustuksella, jossa kerrotaan manserockin synnystä. -Keikoilla tullaan kuulemaan kappaleita Coitus Intin kahdelta albumilta, Juice Leskinen & Coitus Int (1973) ja Per Vers, runoilija (1974).

2. kesäkuuta ilmestyvä juhlalevy sisältää puolestaan uusia tulkintoja yhtyeen kappaleista.

”Tämä juhlalevy on puhdasta Coitusta. Hauli Bros on soittanut uudet versiot vanhan liiton meiningillä, studiolivenä. Kitarasoittoja ja kuoroja on toki vedetty päälle, mutta tietokoneita ei ole käytetty. Jopa jouset ovat elävien muusikoiden soittamia. Bändi on kunnioittanut alkuperäisversioita, kuitenkin joitakin juttuja päivittäen”, toteaa Alatalo.

Coitus Int 50-vuotisjuhlakiertue näyttää nyt tältä:

15.9. Pikkupässi, Karkkila
20.9. Pato Areena, Kouvola
21.9. Lutakko, Jyväskylä
22.9. Rock Hotel, Salo
23.9. Krapin Paja, Tuusula
28.9. On The Rocks, Helsinki (Loppuunmyyty) *
29.9. Möysän Musaklubi, Lahti *
30.9. Yo-talo, Tampere (Loppuunmyyty) *
1.10. Yo-talo, Tampere (Loppuunmyyty) *
28.10. Sawohouse Underground, Kuopio
3.11. Kantakrouvi, Oulu
11.11. Yo-talo, Tampere
15.11. Sellosali, Espoo
25.11. Kåren, Turku

*Mukana Harri Rinne

Lisää luettavaa