Corey Taylorin ex-basisti julkaisi pitkän tilityksen potkuistaan ja haukkui laulajan soololevyn lyttyyn – ”Hävetti soittaa sellaista paskaa…”

Taylorin vaimo ampui hyvin nopeasti takaisin.
22.8.2023 10:56

Slipknotista ja Stone Sourista tutun laulaja Corey Taylorin soolobändin entinen basisti Jason Christopher sai lähtöpassit pitkäaikaisen ystävänsä Taylorin taustaorkesterista vuonna 2021. Viime viikonloppuna Christopher julkaisi Facebook-seinällään todella pitkän (ja katkeran) tilityksen siitä, miksi sai omasta mielestään täysin aiheettomasti potkut vain kaksi päivää ennen kiertueen alkua.

Christopherin mukaan hän sai kenkää sen jälkeen, kun oli saanut koronatestistä positiivisen tuloksen bänditreenien jälkeisenä päivänä. Basisti myöntää tunteneensa olonsa väsyneeksi jo treeneihin mennessään, muttei ajatellut asiaa sen kummemmin, koska tämä oli käynyt hakemassa koronarokotuksen.

”Kaikki asiantuntijat toitottivat televisiossa, että jos olen rokotettu, en voi saada koronaa enää. Niinpä pistin väsymyksen allergioiden piikkiin. Minulla ei ollut flunssaan viittaavia oireita, tunsin oloni vain erittäin vetämättömäksi. Sinnittelin treenit läpi parhaani mukaan ja menin kotiin lepäämään. Kun aloin syödä kotimatkalla ostamaani leipää, en maistanut mitään. Silloin vasta tajusin, mistä on kyse”, basisti toteaa.

”Seuraavana päivänä soitin Coreylle ja kerroin koronasta. Sain vastaukseksi todella raivostuneen viestin, jossa tämä syytti minua välinpitämättömyydestä, joka voisi mahdollisesti tappaa hänen tyttärensä ja anoppinsa ja niin edelleen. Vastasin välittömästi olevani pahoillani, mutta todellisuudessa halusin kysyä: ’Mitä vittua selität?’ Olin kuitenkin niin pilvessä ja peloissani ja tiesin, että hän on niin vihainen, ettei halua kuulla sellaista, joten annoin asian olla ja keskustella siitä kunhan pöly ensin laskeutuu.”

”Viikkoa myöhemmin tajusin, että koko bändi oli minulle syvästi vihainen. Aivan kuin olisi ollut vuosi 1985 ja olisin mennyt treeneihin hieromaan AIDSia tihkuvia haavaumia suoraan kaikkien naamaan. Minut suljettiin Coreyn leiristä täysin. Pian minusta levitettiin juttuja, että olen Trumpin kannattaja, että minulla olisi väärennetty rokotuskortti ja muuta sellaista hevonpaskaa. Rehellisesti sanoen en olisi halunnut ottaa rokotetta, mutta otin sen voidakseni soittaa ja tehdä töitä.”

”Tiedän olevani huoleton idiootti, joka ei aina hypi rikkaiden valkoisten lakien mukaan, mutta minä tulin vain kipeäksi. En tehnyt mitään väärää. Mutta Corey, joka oli paras ystäväni parin vuosikymmenen ajan ja kaikki, jotka hänen ympärillään olivat, työnsivät minut täysin syrjään. Ihmiset, joita rakastin ja joiden kanssa olin jatkuvasti tekemisissä parin vuosikymmenen ajan, kommentoivat toistensa some-julkaisuihin ja toivottelivat hyvää syntymäpäivää toisilleen ja kaikkea sellaista, mutta kukaan ei halunnut koskea minuun pitkällä tikullakaan.”

Christopher sanoo kaipaavansa bändielämää ja Taylorin kanssa soittamista, vaikkei omien sanojensa mukaan yhtään pitänytkään laulajan soolokamasta. Christopherin mukaan hän soitti Taylorin kanssa ainoastaan tukeakseen ystäväänsä ja tunteakseen olevansa ”edes lievästi tärkeä”.

”En haluaisi puhua paskaa, mutta 80 prosenttia siitä musasta oli totaalista kuraa. Yksikään todellisista ystävistäni ei myöskään kainostellut sanoa sitä, kun ensimmäinen levy (CMFT, Taylorin vuonna 2020 julkaistu soolodebyytti) ilmestyi. Muistan suuttuneeni ystävilleni, jotka pilkkasivat minua ensimmäisen singlen tultua pihalle. Minua hävetti soittaa sellaista paskaa, mutta ihan sama. Ystäviä tuetaan ja autetaan kaikesta huolimatta, vai mitä?”

Ex-basistin tilitys ei jäänyt Taylorin leiriltä huomaamatta ja vain muutamia tunteja Christopherin purkautumisen jälkeen Taylorin vaimo Alicia Taylor julkaisi miehensä ja muun bändin luvalla Instagramissa pitkän vastineen, jossa todettiin Christopherin saaneen potkut asenteensa vuoksi ja siksi, että oli rikkonut yhteistä sopimusta tullessaan bänditreeneihin kipeänä.

”Aivan aluksi haluan sanoa, että ihan aidosti jumaloin Jasonia. Hän oli ystävällinen, hauska, sanavalmis ja teki mitä tahansa auttaakseen Coreyta. Ja siitä olin hänelle aina kiitollinen. Puolustin häntä, kun muut puhuivat hänestä paskaa ja olisin mielelläni tehnyt mitä vain hän olisi pyytänyt”, Alicia Taylor aloittaa pitkän vastauksensa.

”Vihaan sitä, että tähän pisteeseen on tultu, mutta asioilla on aina kaksi puolta. Jason ei saanut potkuja, koska hänellä oli korona. Siihen aikaan oli suuri riski sairastua siihen ja kaikki tiesivät, että joku sen ennen pitkää saa. Ja me tiesimme kyllä, etteivät rokotukset anna täyttä suojaa, ne eivät toimi niin. Jason sai lähteä, koska ennen treenejä kaikkia pyydettiin käymään testeissä. Ja kaikki muut tekivät kuten pyydettiin… paitsi Jason.”

”Hän ei käynyt testissä ja tuli silti treeneihin, joissa hän vielä puhui voivansa hieman heikosti. Hän myös sylki vettä Zachin (Throne, kitaristi) päälle ja halasi minua ja antoi suukon poskelle (minulla oli maski), kun piipahdin paikalla.”

”Jos Jason olisi toiminut kuten pyydettiin, tilanne olisi ollut sama kuin silloin, kun Zach sairastui: olisimme tienneet asiasta heti ja meillä olisi ollut riittävästi aikaa tuuraajan etsimiseen (eikä vaivaiset 48 tuntia ennen ensimmäistä keikkaa), kukaan muu ei olisi ollut vaarassa saada tartuntaa ja hän olisi yhä bändissä. Mutta se vastuuttomuus, ettei hän tehnyt kuten pyydettiin ja käynyt etukäteen testissä jotta olisimme voineet varautua, on se syy, miksi hän sai potkut.”

”Jos lähipiiri sulkee sinut pois, se ei johdu mistään salaliitosta. Ei ole sattumaa, jos olet saanut potkut kaikista bändeistä, joissa olet soittanut. Se ei ole mikään ajojahti, jos useat alalla työskennelleet totesivat: ’Vihdoin!’ kun Taylor erotti sinut. Jason ei ole tässä uhri ja alkaa käydä vanhaksi, että hän vuosia myöhemmin yhä esittää sellaista. On olemassa sanonta: jos kaikkialla mihin menet haisee paska, kannattaa vilkaista oman kengän pohjaan.”

Lisää luettavaa