Danger Mouse julkaisee tyhjän cd-r:n

Danger Mouse alias Brian Joseph Burton, joka tunnetaan myös Gnarls Barkley -projektin toisena osapuolena, julkaisee lähiaikoina tyhjän cd-r:n.

Vuoden 2005 jälkeen yhdentoista Grammy-palkinnon ehdokkaana ollut Danger Mouse on tehnyt yhdessä Sparklehorsen kanssa albumin Danger Mouse And Sparklehorse Present: Dark Night Of The Soul. EMI-levymerkin kanssa lakikiistoissa oleva Danger Mouse ei saa kuitenkaan julkaista albumia "normaalisti", joten artisti on keksinyt oivan tavan kiertää oikeuden päätöstä.

Hän julkaisee tulevana kesänä tuotteen, joka sisältää normaalit levyn kannet sekä tyhjän cd-r;n, johon fanit voivat polttaa albumin musiikin, hankittuaan materiaalin ensin internetistä. Paketissa on mukana myös valokuvakirja, johon David Lynch on napannut yli sata otosta.

Ankara lakikiista syntyi, kun Danger Mouse julkaisi niin sanotun mashup-levyn nimeltään The Grey Album. Se risteyttää The Beatlesin The White Albumin ja Jay-Z:n The Black Albumin. Pitkäsoiton oli tarkoitus säilyä vain artistin lähipiirissä, mutta ei-niin-yllättäen se löytyi pian internetistä, saaden nopeasti valtavan yleisön.

Danger Muse on vuosien mittaan työskennellyt muun muassa Damon Albarnin, The Rapturen ja Beckin kanssa.

www.dangermousesite.com