David Coverdale muistelee Ritchie Blackmoren kanssa työskentelyn olleen mielenräjäyttävä kokemus – nimeää myös biisit, joista on kaikkein ylpein

Blabbermouth raportoi Whitesnake-keulakuva David Coverdalen haastattelusta Apple Music Hitsin Rock Classics Radio -ohjelmassa, jonka yhteydessä entinen Deep Purple -solisti muisteli muun muassa yhteistyötään kitaristilegenda Ritchie Blackmoren kanssa.

Aihe nousi esiin, kun Coverdalelte kysyttiin, mistä kolmesta kirjoittamastaan kappaleesta hän on kaikkein ylpein.

”Se on se sama vanha klisee, jonka mukaan ne kaikki ovat lapsiasi”, Coverdale tuumailee. ”Minulta kysyttiin Deep Purplen manageriportaan palaverissa kirjoitanko itse biisejä. Pystyin sanomaan täysin rehellisesti, että kyllä, sillä paikalliset muusikot olivat rohkaisseet minua. Emme koskaan mainostaneet niitä minun biiseinäni, vaan sanoimme, että ’Tämä on Steppenwolfin biisi.'”

”Ensimmäinen juttu, joka minun piti tehdä, oli mennä Ritchie Blackmoren kämpille ja katsoa löytäisimmekö yhteisen sävelen”, mies jatkaa. ”Oli mielenräjäyttävä kokemus työskennellä tämän tyypin kanssa, sillä hän oli kuin [Jimi] Hendrix. Hendrix oli muusani, ja Ritchiellä oli kaikki vaaditut ominaisuudet. Olin niin innokas, että kirjoitin Burn-biisille kuudet eri sanoitukset. Käytin itse asiassa yhden niistä muutama vuosi sitten eräällä toisella käyttämättömäksi jääneellä, vähän bluesahtavammalla biisillä. Niin innokas olin.”

”Stormbringerin kirjoitin hänelle, sillä hän piti tuollaisesta scifisekoituksesta”, Coverdale jatkaa. ”Se ei ollut oikein minun juttuni — tutkailin enemmän tunnepohjaisia, fyysisiä teemoja, ihmissuhteiden kuvioita, suunnan etsimistä…”

”Mutta tosiaan, ehkä Burn”, mies summaa. ”Ja Mistreated, joka syntyi kun vain heittelin sanoja stetsonista. Silloin olin suorassa yhteydessä muusaani. Saatoin hylätä jotkin rivit sieltä täältä. Käytännössä se syntyi kuitenkin improvisoiden, ja biisi toimii vielä näin 50 vuoden jälkeenkin.”