David Ellefson tylynä: Olen seurannut Megadethin laadun laskevan viimeiset viisi vuotta

10.6.2023 20:51

Uuden Dieth-yhtyeensä To Hell and Back -albumia promotoiva ex-Megadeth-basisti David Ellefson jutusteli hiljattain Metal Edgelle.

Muusikko puhui juttutuokion aikana muun muassa loppuajoistaan thrash metal -veteraanin riveissä. Ellefson sai lähtöpassit Megadethistä vuonna 2021, mutta on sittemmin pitänyt itsensä kiireisenä useammankin eri projektin parissa.

”Megadethin pitäisi mukamas olla bändi eikä bändiksi naamioitu sooloprojekti”, Ellefson sanoo keulakuva Dave Mustaineen viitaten.

”Oli lopulta onni onnettomuudessa kuinka asiat menivät Megadethin kanssa, sillä jo ennen potkujani oli selvää, että minua ei kaivattu siellä musiikillisessa mielessä. Kaikki mitä olin säveltänyt ja nauhoittanut otettiin pois edellislevyltä [The Sick, The Dying… And The Dead!]. Kaipa se sitten vaati käristykseni helvetin liekeissä jotta pääsin pois ikäväksi päässeestä tilanteesta. En ole lainkaan katkera. Olen tyytyväinen päästessäni tekemään omia juttujani.”

Ellefson sanoo myös ”pelastaneensa” bändin liittyessään takaisin sen riveihin vuonna 2010. Muusikon mukaan Megadethin taru olisi päättynyt ellei hän olisi auttanut sen jäsenistöä tuntemaan oloaan mukavaksi ja ohjastanut näitä ”luovan prosessin kranaatti- ja miinakentän läpi”.

Ellefson sanoo myös uskovansa Mustainen yrittävän pelotella basistin ja muiden entisten Megadeth-muusikoiden muodostamaa Kings of Thrash -kokoonpanoa julkisilla, kärkkääksikin luonnehdittavilla ulostuloillaan.

”Olen seurannut Megadethin laadun laskevan viimeisen viiden vuoden ajan, ja se on hyvin turhauttavaa”, Ellefson sanoo. ”Yritin tuoda ideoita pöytään auttaakseni, mutta ne joko tyrmättiin tai poistettiin myöhemmin. Tarkoituksellinen vähättely oli hyvin hyökkäävää ja turhauttavaa.”

Lisää luettavaa