Deep Purple pysyy yleensä erossa politiikasta, mutta rajansa kaikella – Venäjän hyökkäys Ukrainaan sai yhtyeen kiehumaan

7.3.2022 12:56

Deep Purple kommentoi Ukrainassa riehuvaa sotaa pitkässä viestissä sosiaalisessa mediassa. Yhtye perui esiintymisensä Venäjällä vastalauseena Ukrainan murhenäytelmälle, eikä venäläisten kannata tämän perusteella odottaa bändin vierailua vielä pitkään aikaan.

Orkersterin kaikki jäsenet kommentoivat päivityksessä aihetta vuoron perään. Muusikot komppaavat toisiaan siinä, ettei Deep Purple ole tavallisesti yhteiskunnallisiin asioihin kantaa ottava yhtye, mutta tällä kertaa ei kukaan voi seurata tilannetta tuppisuuna.

”Tuomitsemme Putinin armeijan tekemän raakuudet viattomia ukrainalaisia miehiä, naisia ja lapsia vastaan. Pahoittelemme venäläisille ja ukrainalaisille faneillemme keikkojemme perumista. Elämme toivossa, että voimme korvata nuo keikat joskus tulevaisuudessa”, Roger Glover kirjoittaa.

”Olen juuri kirjoittanut kirjeen Venäjän entiselle presidentille ja nykyiselle maan turvallisuusneuvoston varapuheenjohtajalle Dmitri Medvedeville ja palauttanut hänen minulle antamansa nimikirjoituksen vastalauseena hänen sodasta antamilleen lausunnoille”, Don Airey jatkaa.

”Jos puheenvuoromme aiheuttaa sen, ettemme koskaan näe enää venäläisiä ystäviämme, se on suuri uhraus mutta ei mitään verrattuna siihen, kun joudumme näkemään miten ukrainalaiset ystävämme tapetaan Venäjän psykopaattisen johtajan kunnianhimon tyydyttämiseksi”, Ian Gillan sanoo.

Toivottavasti nämä sanat kiirivät Venäjälle asti, olisi suotavaa että siellä tiedettäisiin mitä mieltä muualla maailmassa ollaan hyökkäyksestä. Lue bändin koko viesti alta:

Lisää luettavaa