Def Leppardista ei saisi hyvää elokuvaa aikaiseksi, sanoo kitaristi Phil Collen

Kitaristin mielestä yhtyeen tarina ei ole tarpeeksi kiinnostava.
26.10.2023 09:27

Def Leppard -yhtyeestä tehtiin vuonna 2001 VH1:n tuotantona Hysteria – The Def Leppard Story -tv-elokuva, joka oli totaalinen floppi asiavirheineen ja pökkelöine roolisuorituksineen. Tuoreessa Guitar Interactiven haastattelussa kitaristi Phil Collenilta kysyttiin, voisiko yhtyeestä tehdä nyt uuden elokuvan, joka tekisi orkesterille oikeasti kunniaa, nyt kun muusikko- ja bändielokuvat ovat tehneet uutta tulemista kiitos muun muassa Queenin Bohemian Rhapsodyn, Elton Johnin Rocketmanin sekä Baz Luhrmannin ohjaaman Elvis-elokuvan.

”Enpä usko. Queenin ja Elton Johnin leffat olivat mahtavia. Ne ovat mielestäni paljon kiinnostavampia tarinoita. Sitä paitsi se kaava on jo nähty. Bändi nousee vaatimattomista oloista, menestyy, joku kuolee – aina se sama juttu”, Collen tuumaa.

”Se VH1:n juttu oli vain tv-tunnin mittainen eli 50 minuuttia plus mainokset ja tehty pienellä budjetilla, joten se nyt oli mitä oli. En koskaan ajatellutkaan, että siitä tulee mitään spektaakkelia. Se oli enemmänkin sellainen tiivistelmä.”

Laulaja Joe Elliott puhui samaisesta aiheesta aiemmin keväällä Metro-lehden haastattelussa. Myös Elliott epäili, saisiko yhtyeestä kertovasta elokuvasta tehtyä riittävän kiinnostavaa.

”Bändin tarina ansaitsee tulla kerrotuksi, mutta median näkökulmasta siinä on vain kaksi isoa asiaa: Rickin käsi (rumpali Rick Allenin käsi amputoitiin 1985 auto-onnettomuuden vuoksi) ja Steven kuolema (kitaristi Steve Clark menehtyi 1991 alkoholin ja lääkkeiden yliannostukseen). Niiden lisäksi ei ole paljon mitään, mikä yllättäisi ketään”, Elliott tuumaa.

Lisää luettavaa