Desmond Child The Rasmuksen tuottajaksi

17.9.2007 22:44

The Rasmus ja legendaarinen amerikkalaistuottaja Desmond Child tekevät yhteistyötä suomalaismenestyjän seuraavan studioalbumin myötä. Levy nauhoitetaan Suomessa ja Yhdysvalloissa kuluvan syksyn aikana.

The Rasmus ja legendaarinen amerikkalaistuottaja Desmond Child tekevät yhteistyötä suomalaismenestyjän seuraavan studioalbumin myötä. Levy nauhoitetaan Suomessa ja Yhdysvalloissa kuluvan syksyn aikana. Desmond Child on kirjoittanut (tai ollut mukana kirjoittamassa) lukuisia maailmanhittejä, joista mainittakoon Bon Jovin Livin’ On A Prayer, Ricky Martinin Livin’ la Vida Loca, Aerosmithin Crazy, Alice Cooperin Poison ja Kissin I Was Made For Lovin’ You.

– Tulevan levyn kaikki biisit merkitään minun, Paulin (Rantasalmi, kitara) ja Desmond Childin nimiin. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä kappaleiden tiimoilta ja painuimme loppukesällä esimerkiksi Kreikkaan viimeistelemään biisejä. Se oli mahtava sessio ja palaset loksahtivat hienosti kohdalleen, The Rasmuksen Lauri Ylönen sanoo.

Millaista levykokonaisuutta olette nyt synnyttämässä?

– Ainakin vaihtelevaa. Mukaan tulee varmasti kasarifiiliksiä tyyliin F-F-F-Falling ja rankempaa kamaa vaikkapa Immortal-biisin hengessä. Edellinen albumi Hide From The Sun on edelleen ihan hyvä levy, mutta se ei kuitenkaan ollut mikään täysosuma. Saattaa olla, että koimme silloin kuuluvamme johonkin tiettyyn skeneen ja yritimme sitten liiaksi tehdä siihen tyyliin sopivia lauluja. Mutta eihän tuollainen lokerointi ole The Rasmuksen juttu. Tämä bändi on vahvimmillaan silloin, kun uskallamme yhdistellä erilaisia ideoita. Ihan esimerkkinä; jos mieleen tulee nykyään vaikkapa joku vähän funk-henkisempi juttu niin sitä ei heti tyrmätä "ei edes kokeilla, ei se kuitenkaan toimi" -ajattelumallilla.

– Ja olemmehan me myös puhuneet, että nyt tehdään sellainen "ultimate The Rasmus album", joka yhdistelee kaikkia vuosien varrella mielessä käyneitä ideoita. Toki levylle tulee myös uutta, mutta katsomme myös vahvasti taakse, ja poimimme sieltä mukaan niitä meidän vahvuuksia.

The Rasmuksen ykkösvaihtoehto levyn miksaajaksi on Michael Wagener, joka on viilannut mm. Metallican Master Of Puppetsin ja Ozzy Osbournen No More Tearsin soundit.

– Olisi erittäin hienoa yhdistää hänen "amerikkalaisia juttuja" The Rasmuksen pohjoiseen melankoliaan. Katsotaan nyt.

www.therasmus.com

Lisää luettavaa