Dio, Ozzy, Bruce Dickinson – ja Tarja Turunen! Maailmalla julkaistiin suomalaisittain ilahduttava listaus

11.4.2022 13:05

Taas käy kutsu torille! Loudwire kasasi tässä päivänä muutamana listauksen, jossa nimetään kymmenen laulajaa, jotka ovat julkaisseet mainiota musiikkia vielä senkin jälkeen, kun ovat eronneet tai tulleet erotetuiksi niistä yhtyeistä, joiden riveissä solistit ovat tulleet tunnetuiksi. Mukana on myös Tarja Turunen, ja laulaja onkin nyt varsin kovassa seurassa.

Listan muita nimiä ovat nimittäin sellaiset kaverit kuin Ozzy Osbourne, Bruce Dickinson, David Lee Roth, Max Cavalera, Ronnia James Dio ja niin edelleen. Kelpaahan tällaisella vähän brassailla.

”Saatuaan Nightwishiltä julkiseen kirjeen, jossa häntä pyydettiin jättämään yhtye, Tarja Turunen on saavuttanut kosolti menestystä omillaan. Hänen soolouransa kohokohtana voidaan pitää kakkoslevy My Winter Stormia. Se oli ensimmäinen kerta, kun Turunen teki omia kappaleitaan (vaikkakin muiden avustuksella), ja levy on vaikuttava yhdistelmä sinfonista metallia ja poprockia”, toimittaja Jordan Blum kehuu.

”Erityisesti Lost Northern Star ja Minor Heaven alleviivaavat Turusen komeaa oopperamaista sointia, ja koristeellisen synkeät Damned and Divine sekä Sing for Me nostavat etualalle kiehtovan taipuisia instrumentaatiota. Koko levy on viileä ja upea matka.”

Ei hullumpaa! Katso koko lista täältä.

Lisää luettavaa