Disturbedin nokkamies ärähti – ”Striimauspalveluiden syyttäminen pienistä rojalteista on turhaa”

Disturbedin laulaja David Draiman avasi jälleen sanaisen arkkunsa ja asettui suoratoistopalveluiden kannalle taannoisessa vierailussaan The Jasta Show -podcastissa. Draimanin mukaan muusikoiden ei kannattaisi syyttää suoratoistopalveluita alhaisista rojalteista, vaan tuomita fanit, jotka lataavat musiikkia piraattisivustojen kautta.

Spotify, Apple ja Youtube ovat joutuneet useiden rocktähtien tulilinjalle viime aikoina. Näkyvimpänä asiaan tarttuivat Nikki Sixx ja Sixx AM, jotka ryhtyivät kesäkuussa kampanjoimaan painostaakseen Googlea maksamaan muusikoille enemmän oikeudesta pitää musiikkia kuunneltavissa Youtubesta.

Draimanin mielestä suuttumus on suunnattu väärään kohteeseen ja ongelman oikea syypää on piratismi.

“Nostan hattua Nikki Sixxille ja Sixx AM:n tyypeille heidän otettuaan vahvan kannan Youtubea kohtaan. Mutta ihmiset syyttävät striimauspalveluita hirveän nopeasti. Spotify ja muut palvelut ovat kuitenkin kehitetty juuri taistelemaan piratismia vastaan”, Draiman sanoo Hatebreed-laulaja Jamey Jastan The Jasta Show -podcastissa.

Draimanin mielestä usein unohdetaan, että piratismi on pahin ongelma. Hänen mielestään mitättömille rojaltimaksuille annetaan paljon huomiota, mutta suoratoistopalveluista sentään maksetaan jotain itse artistille.

“Artisti ei hyödy piratismista mitään. Ei todellakaan mitään. Ja kuitenkin kokonainen sukupolvi faneja on kasvettu uskomaan piratismin olevan hyväksyttyä, vaikka se ei ole sitä.”

Draimanin haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.