Doom metal -legenda, Trouble- ja The Skull -solisti Eric Wagner on kuollut

Wagner joutui viikko sitten sairaalaan koronan aiheuttaman keuhkokuumeen vuoksi.
23.8.2021 15:27

Doom metal -pioneeriyhtye Troublen perustajajäsen laulaja Eric Wagner (nostokuvassa keskellä yhdessä The Skull -yhtyeensä kanssa) on kuollut. Suru-uutisen on vahvistanut tämän vanhin poika Luke.

Viime vuosina The Skull -yhtyeen nokkamiehenä toiminut Wagner, 62, joutui viikko sitten sairaalahoitoon koronan aiheuttaman keuhkokuumeen vuoksi. The Skull tiedotti asiasta Facebook-sivuillaan viime viikolla. Tänään (23.8.) Luke Wagner ilmoitti tämän tiedotteen kommenttiketjussa isänsä nukkuneen pois.

Trouble perustettiin vuonna 1979 ja sitä pidetään doom metal -genren yhtenä tärkeimpänä pioneerina yhdessä Candlemassin, Saint Vitusin ja Pentagramin kanssa. Wagner vaikutti bändissä vuosina 1979-1997 ja uudestaan 2000-2008. Vuonna 2012 hän perusti kahden muun entisen Trouble-muusikon kanssa The Skull -yhtyeen, joka soitti keikoillaan myös Troublen materiaalia. Yhtyeen nimikin oli napattu Troublen toisesta, vuonna 1985 ilmestyneestä pitkäsoitosta.

Troublen ja The Skullin lisäksi Wagner vaikutti urallaan yhtyeissä Lid sekä Blackfinger. Lisäksi hän oli vierailevana laulajana Dave Grohlin (Foo Fighters, Nirvana) vuonna 2004 ilmestyneen Probot-projektin levyllä laulaen kappaleessa My Tortured Soul.

”Tänä aamuna heräsin kamalimpaan mahdolliseen uutiseen. Olemme kaikki syvästi murtuneita. Rakas ystäväni, bänditoverini ja veljeni Eric Wagner on poissa”, kirjoitti entinen Trouble-basisti ja The Skull -kitaristi Chuck Robinson.

Lisää luettavaa