Doro Pesch ehti jo aloittaa elämäkertakirjan kirjoittamisen, mutta joutui jättämään projektin kesken – ”En pystynyt enää nukkumaan”

24.12.2023 16:02

Doro Pesch myönsi hiljattain haastattelun 100 Percent Rock Magazinelle promotoidessaan tuoreinta studioalbumiaan Conqueress – Forever Strong And Proud. Juttutuokion aikana Dorolta kysyttiin, onko hän koskaan ajatellut kirjoittaa kirjaa elämästään ja kokemuksistaan.

”Kyllä, itseasiassa aloitinkin sellaisen muutama vuosi sitten, mutta en pystynyt saattamaan sitä loppuun, koska… en tiedä, en pystynyt enää nukkumaan kunnolla”, Doro sanoo. ”Se oli hermoja raastavaa, sillä hienojen juttujen muisteleminen on hienoa, mutta sitten on paljon sellaista, jota ei edes halua muistaa enää. On kuin kirjoittaisi kirjaa ex-miehestään tai -vaimostaan ja ajattelee, että ’en halua enää koskaan nähdä tuota henkilöä.’ En tiedä. Se oli niin… en voinut jatkaa sitä. Juttelin aluksi toimittajan kanssa, ja halusimme tehdä sen yhdessä. Ajattelin sen olevan hyvä juttu.”

”Mutta sitten puhuttuani kaikesta ja nähtyäni sen kirjoitettuna ajattelin: ’Kirjatyypit ovat hermona’, sillä mukana oli iso kustantamo ja kaikkea, mutta sanoin etten voinut jatkaa”, Doro lisää. ”Haluan katsoa eteenpäin. Haluan keskittyä positiivisiin, hyviin juttuihin, tehdä levyjä, hyviä biisejä, festivaalikeikkoja ja mahtavia rundeja. En halua velloa menneissä. Ehkä vielä teen sen, mutta en lähitulevaisuudessa. Se kuulostaa oudolta, mutta en pystynyt enää nukkumaan öisin. Minun täytyi keskeyttää projekti. ’Ei, ei, en halua. En halua muistella kaikkia näitä juttuja’, ajattelin. Jotkut olivat mahtavia juttuja, mutta jotkut synkkiä, pahoja asioita, ja olen iloinen että selvisin niistä. En halua pureutua liian syvälle niihin, ehkä joskus. Minulla on vielä monta levyä ja keikkaa tehtävänä.”

Lisää luettavaa