Dream Theater -kitaristi näkisi mielellään yhtyeen progeoopperan musikaalina – ”Sopisi Broadwaylle kuin nakutettu”

Dream Theaterin yli kaksituntinen progemetalliooppera The Astonishing on muodostumassa formaatteja ja rajoja rikkovaksi kokonaisvaltaiseksi spektaakkeliksi. Yli kaksituntinen konseptialbumi on levymuotonsa lisäksi esitetty yhtyeen keikoilla kokonaisuudessaan ja sen tarina on siirtymässä myös kirjaksi ja videopeliksi.

Tarinan isä, kitaristi John Petrucci näkisi The Astonishingin mielellään myös oikeana musikaalina Boradway-lavoilla. Petrucci sanoo Metal Assaultin haastattelussa tarinan ja musiikin taipuvan siihen helposti, sillä koko levy on tehty nimenomaan live-esityksen ehdoilla.

– Koko konsepti oli alunperin tarkoitettu ainutlaatuiseksi ja ainutkertaiseksi show’ksi ja levy on tavallaan sen show’n studioversio. Siksi levykin on jaettu kahteen näytökseen, Petrucci toteaa.

– Siksi The Astonishing sopisi Broadwaylle kuin nakutettu, samaan tapaan kuin The Whon Tommy tai uudempana esimerkkinä Green Dayn American Idiot. Ja siihen me juuri nyt tähtäämmekin, kunhan tutustumme ensin oikeisiin ihmisiin – musikaalimaailma kun on kovin erilainen rock- ja metalliskeneen verrattuna. Mutta ehdottomasti, minusta olisi älyttömän siistiä nähdä The Astonishing musikaalina!

Musikaalia odotellessa Dream Theater kiertää Eurooppaa Images And Words -levyn juhlakiertueella ensi vuonna. Kiertue saapuu myös Helsinkiin helmikuussa.