Eh, nimittäin – tulevan Spede-elokuvan virallinen traileri on nyt julki, katso mitä tuleman pitää!

26.6.2023 10:30

Kiinnostaako Spede Pasanen? Jos näin on asia, keskeytä nyt muut toimesi hetkeksi ja katso yläpuolelta, millainen siitä tulevasta Spede-elokuvasta on tulossa. Leffan traileri on nyt kaiken kansan nähtävänä.

Tiedote kertoo, että elokuva käy läpi ikonisen viihteentekijän innovatiivisinta elokuvatuotantovaihetta. Teis valottaa kulissien takaisia tapahtumia 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuron syntytarinaan ja kansansuosioon sekä ”Speden väsymätöntä taistelua viihteen puolesta ajan elokuvataidepiirejä vastaan”. Millainen Spede Pasanen oli persoonana, työkaverina, viihdetaiteilijana ja puolisona? Tällaisiin kysymyksiin etsitään vastausta 29. syyskuuta, kun elokuva saa ensi-iltansa.

Speden roolissa nähdään Riku Nieminen. Vesa-Matti Loiria näyttelee Aku Sipola, Simo Salmisena esiintyy Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena Joonas Nordman. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen. Elokuvan on ohjannut Aleksi Delikouras, käsikirjoituksesta vastaavat Antti Heikkinen ja Delikouras ja leffa pohjautuu Tuomas Marjamäen Spede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina (2021) -elämäkertoihin.

Lisää luettavaa