”Olin ehtinyt jo luopua toivosta” – Armored Saint -basisti sai puolitoista vuotta sitten varastetun soittimen takaisin, kiitos valppaan fanin

1.11.2016 12:37

Amerikkalaisen Armored Saintin basisti Joey Veralta varastettiin 18 kuukautta sitten kitara sekä basso. Kuukausien etsintöjen jälkeen Vera oli tyytynyt kohtaloonsa.

”Teimme rikosilmoituksen, kävimme kuumeisesti läpi paikallisia panttilainaamoja ja selasimme kuukausitolkulla Craigslistä, eBayta ja vastaavia. Olin jo ehtinyt luopua toivosta. Yhtäkkiä juuri ennen Armored Saintin keikkareissua Japaniin minuun otti yhteyttä eräs fani, William Wells, joka kertoi törmänneensä bassoon eBayssa ja aikovansa ostaa sen”, Vera kertoo yhtyeen Facebook-sivuilla.

”William kertoi löytäneensä basson sattumalta ja pitäneen sen ulkonäöstä, kunnes oli vasta myöhemmin muistanut, että minulta oli varastettu juuri vastaavanlainen basso. Hän kaivoi esiin ilmoituksen, jonka olin julkaissut helmikuussa 2015 ja tajusi kyseessä olevan juurikin sama soitin. Hän lähetti minulle basson myynti-ilmoituksen ja tiesin, että tuo on juurikin minun bassoni!”

Vera otti välittömästi yhteyttä myyjään, joka paljastui James Stevensoniksi, joka on soittanut kitaraa muun muassa The Cultissa, Gen X:ssä ja The Alarmissa. Stevenson kertoi basson tulleen vain pari viikkoa sitten ostamansa kitaran kylkiäisenä ja laittaneensa basson myyntiin, koska ei itse tee sillä mitään.

”Vastasin hänelle, että ’lyön vetoa, että ostamasi kitara oli kermanvärinen Les Paul vuodelta 1979’. James oli kuin puulla päähän lyöty. ’Mistä sinä sen tiesit?’ ’No koska se ja tuo basso varastettiin minulta viime vuoden helmikuussa’.”

Vera kertoo ostaneensa kitarat takaisin Stevensonilta siihen hintaan, mihin tämä oli ne myyjältä ostanut. Alun perin soittimet varastanut pitkäkyntinen jäi kuitenkin nappaamatta, koska soittimet oli myyty eteenpäin välikäden kautta eikä alkuperäistä myyjää poliisin mukaan saada selvitettyä. Vera on kuitenkin tyytyväinen tarinan loppuun sellaisenaan.

”Olin jo antanut asian olla, sillä soitinkin on vain tavaraa. Elämä jatkui ja tärkeimmät asiat, kuten terveys, perhe, ystävät ja fanit ovat pysyneet kunnossa. Basson menettäminen oli kurja juttu, mutta elämässä on paljon tärkeämpiäkin asioita, varsinkin näinä muutosten ja eripuran aikoina”, Vera toteaa lopuksi.

Lisää luettavaa