Elämää Santa Cruzin jälkeen – ensinäytössä turpakeikan jälkeen kuvattu St. Auroran esikoisvideo

9.2.2021 13:53

Eemi ”Ero” Lambergin ura Santa Cruzissa jäi lyhyeksi. Hänet pestattiin pahamaineisen rockyhtyeen jäseneksi vuonna 2019, kun bändin alkuaikojen miehistö oli hajonnut kesken Yhdysvaltain-kiertueen ja yhtye aloitti toisen tulemisensa uuden miehistön kera. Sekin kokoonpano jäi lyhytikäiseksi, kun ensin kitaristi Pavel Popov jätti yhtyeen vuonna 2019 ja basisti Lamberg teki saman siirron seuraavana vuonna.

Kokemus ei ilmeisesti ollut Lambergille kovin mieltäylentävä, mutta mies ei jäänyt pitkäksi aikaa joutilaaksi. Hän kasasi St. Aurora -yhtyeen, joka julkaisi tammikuussa debyyttisinglensä Falling (Just Another Way To Fly). Nyt Soundin sivuilla tulee ensi-iltaan biisiin tehty video, joten katso yläpuolelta, millaisesta orkesterista on kysymys.

Yhtye itse kuvailee hengentuotostaan seuraavasti:

Eemi Lamberg (basso): ”Heti kun soitettiin tää biisi ekan kerran yhdessä, meille kaikille tuli hullut NHL-vibat. Periaatteessa tästä syystä valittiin valkoinen halli musiikkivideon kuvaukseen. Videon kuvaajaksi, leikkaajaksi ja eddaajaksi valittiin mun hyvä ystävä Viltsu ja hänen Framenoir Production -firmansa, jonka kanssa olen aikaisemminkin työskennellyt. Olin just saanut turpaani ennen tän musiikkivideon kuvaamista joltain salolaiselta pelleltä, joka yritti ryöstää meidät. Videolla vilahtaakin muutamaan otteeseen meikäläisen musta silmä, joka toisaalta sopii ’lätkäteemaan’.”

Walter Kousa (rummut): ”Ajettiin jonnekki skutsihangaariin päiväks. Kaikki oli ihan rikki, mutta se kokemus ennen kaikkea vahvisti meitä kollektiivisena poppoona. Meitsillä oli perkeleesti ongelmia setin hajoamisen ja sormien vuotamisen kanssa. Mutta perkele me vedettiin täysiä, ja se näkyy lopputuloksessa. Extrakiitokset Viltsulle ja Eemin faijalle kaikesta jeesistä! Ei ole mitään, mitä me ukot ei seilattais läpi jesarin ja bissen voimin.”

Nile Nilsson (laulu): ”Oli käsittämättömän vapauttavaa päästä antaan kaikkensa koko porukan voimin. Nyt kun keikkailu ei oo mahdollista, niin tämän lähemmäs me ei päästä sitä, että esiinnytään yhtenä sekopäisenä porukkana ja annetaan 110% ulos. Olen kiitollinen siitä, koska paljon ei ole asoita, mitä kaipaan enemmän kuin keikkailua. Se jos mikä yhdistää koko sakkia.”

Sami Selei (kitara): ”Tää oli jotenkin tosi mieletön kokemus. Oli siistiä, että päästiin antamaan biisistä myös visuaalinen kokemus kuuntelijoille ja päästämään omat höyryt pihalle koko bändin voimin. Muutenkin aikamoinen tilanne, kun pari jätkää oli just saanu turpaansa ja meikäläisellä oli käsi murtunut viikko ennen kuvauksia. Tää ryhmärämä toimittaa silti sitä mitä pitää tarpeen vaatiessa. Kiitos kuuluu siis bänditovereille. Meillä on helvetin hyvä jengi, jonka kanssa on siistiä tehdä juttuja. Liveä odotellessa!”

Lisää luettavaa