”Elämme keskellä amerikkalaista painajaista ja toivon, ettei siitä tule fasistinen painajainen” – Kitaravirtuoosi on huolissaan maastaan ja sen johtajasta

Liberaaliksi ja progressiiviseksi persoonaksi tunnustautuva George Lynch ei pidä Donald Trumpista.
4.9.2019 13:23

Dokkenista, Lynch Mobista sekä KXM-yhtyeestä tuttu kitaravirtuoosi George Lynch kertoo tuoreessa Scars And Guitars -podcastin haastattelussa olevansa erittäin huolissaan siitä, mihin suuntaan Amerikka on menossa ja syyttää siitä enimmäkseen presidentti Donald Trumpia. Poliittisilta näkemyksiltään liberaaliksi tunnustautuva ja itseään edistyksellisenä ihmisenä pitävä Lynch sanoo olevansa täysin uupunut siihen, miten ja mihin suuntaan maata johdetaan.

”Suurin osa ympärilläni olevista ihmisistä, jotka ovat oikeita poliittisia eläimiä, ovat yhtä väsyneitä. Elämme keskellä amerikkalaista painajaista ja toivon, ettei siitä tule fasistinen painajainen. Toivottavasti pystymme korjaamaan vahingot jossain vaiheessa”, Lynch tuumaa ja lisää, ettei hän niin välittänyt edellisestä presidentistäkään, mutta Trump sen sijaan saa kitaristin todella huolestumaan.

”Katselin juuri The Black Godfather -dokumenttia, joka kertoo [musiikkituottaja] Clarence Avantista, joka oli hiljainen, mutta merkittävä hahmo oikeastaan kenen tahansa mustan muusikon uralla viimeisen 50 vuoden aikana. Elokuvassa puhuvat muun muassa Isaac Hayes, Aretha Franklin… kaikki ovat siinä. Myös Barack Obamaa haastatellaan, sillä hän tunsi tämän herrasmiehen hyvin ja puhuu hänestä hyvin ylistävään sävyyn. Se sai minut melkein kyyneliin”, Lynch myöntää.

”En ollut Barackin suuri fani, hän oli minulle liian keskustalainen ja jotkin hänen tekemisensä turhauttivat. Mutta kun kuunteli, miten kauniisti, intohimoisesti ja ymmärtävästi hän puhui ja sitten vertaa sitä siihen, mitä meillä on nyt… Se oli pelottavaa. Nyt meillä istuu Valkoisessa talossa idiootti hirviö, tämä itsekeskeinen ja itseään jalustalle nostava paskakasa. En voi ymmärtää, miten hän on päässyt sinne. Me kaikki yritämme ymmärtää, miten näin kävi.”

Lynchin mukaan pelottavinta on kuitenkin se, että itsekeskeisyys ja rasistisuus, jotka Trumpin hallinnon myötä ovat nostaneet päätään, ovat asioita, jotka ovat aina olleet läsnä, mutta pysytelleet vain hiljaa. Hän on myös huolissaan siitä, millaisia vaikutuksia Trumpin tekemisillä on koko maapallon mittakaavassa.

”Edistykselliset ihmiset ovat luonnostaan myötätuntoisempia. Aivomme ovat koodattu siten, että tunnemme empatiaa ja välitämme muistakin kuin vain itsestämme. Meitä koskee, jos näemme toisten kärsivän. Joten he kutsuvat meitä ’lumihiutaleiksi’. Mutta oikeaan laitaan nojaavat eivät tunne empatiaa samalla tavalla. En sano, että se on oikein tai väärin, mutta niin vain on. Ja nämä ihmiset ovat niitä, jotka omistavat aseen ja ovat valmiita myös käyttämään niitä. Se on karmivaa”, Lynch toteaa.

”Trump hallintoineen purkaa Obaman perinnön ja kaikenlaiset ympäristöä suojelevat asiat, vetäytyy Pariisin ja Iranin sopimuksista, horjuttaa koko planeettaa ja vie meidät takaisin kivikaudelle. Ilmassa on niin paljon hiilidioksidia, että se voi mahdollisesti tuhota kaiken elämän planeetalla, mutta planeetan voimakkaimpana henkilönä asioista päättämässä on tämä paviaani, joka ei tiedä mistään mitään. Se on ihan hullua.”

Lisää luettavaa