Elektromusiikkifestivaalin keikkoja peruttu saatanallisina

Puolalaisen kaupunkifestivaalin artistit herättävät pahennusta

Vanha kehno herättää taas pahennusta kansalaisissa.

Unsound on Krakovassa, Puolassa järjestettävä elektronisen ja kokeellisen musiikin kaupunkifestivaali, jonka konsertteja pidetään ympäri kaupunkia viikon ajan. Vuonna 2003 ensimmäisen kerran järjestetty festivaali käynnistyy tänään, mutta on viime hetkellä joutunut perumaan osan konserteistaan. Kaksi tapahtumapaikaksi valittua kirkkoa on vetäytynyt festivaalista, koska se tukee satanismia. Näin ainakin seurakunnalle valituskirjeen kirjoittaneen huolestuneen kansalaisen mukaan.

Erityistä huolta on aiheuttanut folkia ja elektronisia elementtejä yhdistelevä Current 93, jonka oli määrä esiintyä Pyhän Katariinan kirkossa 17. päivä. Vuodesta 1982 operoinut yhtye käsittelee lyriikoissan muun muassa kristinuskoa, mystiikkaa ja okkultismia (nimi Current 93 pohjautuu Aleister Crowleyn teksteihin). Bändin liideri David Tibet on monissa haastatteluissa kuitenkin puhunut avoimesti olevansa kristitty ja tyrmää Unsoundin virallisessa tiedotteessa satanismiväitteet täysin. Myös festivaalin järjestäjät pitävät väitteitä naurettavina ja tuulesta temmattuina.

Että sellaista. Kuuntele tuosta alta, miten saatanallinen on esimerkiksi tämä Current 93:n viimeisimmältä I Am the Last of All the Field That Fell: A Channel levyltä löytyvä Nick Cave -yhteistyö.