Elonkerjuun Lenni Paarma täyttää 50 vuotta, sen kunniaksi saadaan juhlakonsertti ja soololevy

16.12.2022 10:54

Onneksi olkoon, Lenni Paarma! Elonkerjuun rumpalille tuli mittariin komeat 50 vuotta, ja tätä juhlistetaan asiaankuuluvin menoin. Marko Latvalana siviilissä tunnettu muusikko julkaisee tänään ensimmäisen soololevynsä Kuokka sjungaa, ja lauantaina 17.12. puolestaan nähdään muhkea juhlakeikka.

Vaasan Ritzissä esitettävässä konsertissa kuullaan Lennin tekemiä kappaleita vuosien varrelta sekä tietysti uunituoreen sooloalbumin tuotantoa. Lavalle nousee myös sellaisia juhlakalulle tuttuja orkestereita ja muusikoita kuin Elonkerjuu, Kimi Shelter & The Avoids, Vesku Jokinen & Sundin pojat sekä Lenny & The New Wings.

”Ajatus ’soolokiakosta’ lähti oikeasti siitä, kun äitini Mirja kysäisi muutama vuosi sitten jollain Lapin-reissulla seuraavaa: ’Voi saankohan mä kuulla sun laulavan suomeksi ennenkuin mä kuolen. Aina sä sielä muiden takana huutelet jotain, mutta mä niin haluisin vielä kuulla sun laulavan suomeksi.’ No nyt se näköjään toteutuu, hyvässä ja pahassa”, Lenni veistelee tiedotteessa ja jatkaa:

”Toki mulla on ollut mielessä tehdä suomeksi laulettua musaa jo pitemmänkin aikaa, ja esimerkiksi Lenny & The New Wings -yhtyeen sessiot loivat lisää uskoa tekemiseen. Osasyy julkaisulle on ikävä kyllä se, että viisikymmentä vuotta tulee mittariin. Jotkut viisaat ymmärtää keski-iän kriisissään ostaa itselleen hienon veneen, moottoripyörän tai uudenkarheen hapsutakin. Mä päätin äänittää tämän levyn ja toteuttaa sen yhteyteen juhlakonsertin.”

Lennin marraskuussa julkaiseman singlen Raskaimman mukaan voi tarkastaa alta:

Lisää luettavaa