Eloy Casagrande kommentoi äkillistä eroaan Sepulturasta – Slipknot-huhut kuumenevat

28.2.2024 08:38

Eilen uutisoitiin, että Sepulturan pitkäaikainen rumpali Eloy Casagrande on eronnut yhtyeestä. Eropäätös tuli Sepulturan kannalta vaikeaan aikaan, sillä orkesteri on lähtemässä ensi kuussa pitkälle jäähyväiskiertueelle ja uusi soittaja piti löytää pikavauhtia. Bändin tiedotteesta pystyikin aistimaan kitkerää sävyä: ”Yhtye yllättyi ilman ennakkovaroitusta tehdystä päätöksestä ja lähdöstä sekä siitä, että hän vain hylkäsi kaiken Sepulturaan liittyvän”, Sepulturan somepäivityksessä kerrotaan. Uudeksi rumpaliksi kiinnitettiin mies nimeltä Greyson Nekrutman.

Nyt Casagrande kommentoi itse lähtöpäätöstään. Rumpali vakuuttaa olevansa ikuisesti kiitollinen vanhalle yhtyeelleen, mutta nyt piti tehdä nopeasti vaikeita päätöksiä.

”Haluaisin julkistaa lähtöni Sepulturasta. Brasilian suurimmassa metalliyhtyeessä soittaminen oli yksi parhaista kokemuksista elämässäni. Haluan kiittää yhtyettä ja sen kiertueryhmää”, Casagrande kirjoittaa.

”Tarina kesti lähes 13 vuoden ajan, ja tuona aikana sain olla mukana jokaisella biisillä, keikalla ja äänitteellä. Nuo vuodet vaativat suurta omistautumista, intensiteettiä ja sitoutumista. Teimme kolme kriitikoiden hyvin vastaan ottamaa studioalbumia sekä lukemattomia keikkoja viidellä mantereellla ja saimme paljon tarinoita kerrottavaksi. Niinpä tahdon ennen kaikkea kiittää uudelleen Sepulturaa sekä bändin faneja.”

”Fanien näkökulmasta tämä kaikki ei kenties käy järkeen, mutta minun täytyi tehdä päätöksiä uusia kuvioita ajatellen. Elämämme koostuu päätöksistä, eivätkä ne aina ole helppoja. Lähtöni ei milloinkaan poista bändiä kohtaan tuntemaani kunnioitusta ja kiitollisuutta.”

”Paljon on tulossa, ja toivoakseni jatkan musiikin ja taiteen tekemistä. Nähdään tien päällä.”

Casagrande on julkaissut aiemmin Youtube-kanavallaan kaikenmoisia soittovideoita, ja miehen esittämät Slipknot-tulkinnat ovat herättäneet runsaasti huomiota. Niinpä ei kestänyt kauaa ennen kuin metalliyleisö yhdisti Sepultura-eropäätöksen siihen, että Slipknot on Jay Weinbergin erottamisen jälkimainingeissa ilman rumpalia.

Juuri tällä hetkellä on vaikea löytää sosiaalisesta mediasta ensimmäistäkään Casagrande-uutista, jonka kommenttikenttä ei olisi täynnä ”hyvät naiset ja herrat, tässä on uusi Slipknot-rumpali” -viestejä. Redditissäkin keskustelu käy kuumana. Eittämättä on vaikea keksiä, miksi Casagrande muuten lähtisi vanhasta bändistään tällaisella aikataululla – maailman suurimpiin yhtyeisiin kuuluva Slipknot voisi sanella, että nyt on tehtävä valintoja, ota tai jätä. Slipknotin seuraava keikka nähdään 27. huhtikuuta Las Vegasissa, joten orkesterin täytyy saada pakkansa kuntoon hyvissä ajoin ennen sitä. Oivallisen rumpalin naamioyhtye peräsimeensä saa, mikäli Casagrandeen päätyvät, eli odotellaan lisätietoja!

Lisää luettavaa