Elton John ei arvosta uutta Leijonakuningas-elokuvaa: ”Sen musiikki oli suuri pettymys”

Stefano Dalle Luche / AGF / Shutterstock / AOP

Kun alkuperäinen Leijonakuningas tuli elokuvateattereihin vuonna 1994, Elton Johnin Can You Feel the Love Tonight -kappaletta ei päässyt pakoon kerta kaikkiaan missään. Animaatioelokuvan soundtrackin kärkisingle soi kaikilla radioasemilla täältä Timbuktuun, ja kappale toi esittäjälle sekä Oscarin että Grammyn. Soundtrack-albumia on myyty mukavat seitsemän miljoonaa kappaletta, ja Eltonin singleä sellaiset 11 miljoona kopiota. Ei ollenkaan hullumpi saldo.

Kun elokuvasta tehtiin nyt uusi versio, sillä oli kova urakka vastata alkuperäisen asettamaan haasteeseen. Remake soundtrackeineen tuli ensi-iltaan viime kesänä, mutta sen musiikista ei tullut lähimainkaan vastaavaa ilmiotä kuin 1990-luvulla nähtiin. Mukana oli toki nykypopin jättiläisiä Beyoncea myöten, mutta aika vähin äänin soundtrack-levy haihtui listoilta.

Elton Johnilta kysyttiin mielipidettä asiasta tuoreessa CQ-lehden haastattelussa. Laulajaikoni sanoo suoraan, ettei ole uuden Leijonakuninkaan suuri ystävä.

”Uusi Leijonakuningas oli minulle suuri pettymys, koska minusta he mokasivat musiikkipuolen pahasti”, Elton sanoo.

”Musiikki oli tärkeä osa alkuperäistä elokuvaa, mutta uudessa filmissä sillä ei ollut samanlaista painoarvoa. Kaikki taika ja ilo olivat kateissa.”

Brittitähti harmittelee myös, ettei häneltä huolittu näkemyksiä uuden version musiikkipuolelle.

”Olisipa minut kutsuttu niihin juhliin useammin, mutta uuden elokuvan taiteellinen visio oli tällä kertaa hyvin erilainen. Minua ei varsinaisesti toivotettu tervetulleeksi tai kohdeltu samanlaisella kunnioituksella kuin aikaisemmin. Se sai minut valtavan surulliseksi”, Elton sanoo.

”Olen kuitenkin iloinen, että musiikin oikeanlainen henki elää Leijonakuninkaan näytelmäversiossa.”