Elvis Costello kertoo syöpädiagnoosistaan – kiertue peruttu

6.7.2018 14:18

Elvis Costello on joutunut perumaan loput Euroopan-kiertueestaan terveydellisistä syistä. 63-vuotias laulaja-lauluntekijä paljastaa saaneensa hoitoa aggressiiviseen syöpään ja lääkärit ovat kehottaneet häntä Mirrorin mukaan lepäämään kunnolla ennen töiden pariin paluuta.

”Kuusi viikkoa sitten lääkärini soitti minulle ja sanoi, ’Sinun pitäisi alkaa lottoamaan'”, Costello kirjoittaa aiheen tiimoilta julkaisemassaan lausunnossa. Mies kertoo, että kirurgit ”olivat vain harvoin, jos koskaan, nähneet yhtä pientä, mutta aggressiivista pahanlaatuista kasvainta, joka kuitenkin saatiin taltutettua yhdellä leikkauksella.”

”Olin innoissani ja helpottunut, että Euroopan kesäkiertue voisi jatkua. Tämänkaltaisen leikkauksen jälkeen suositellaan kolme-neljä viikkoa lepoa, riippuen siitä oletko palaamassa toimistotyöhön vai johonkin, johon liittyy fyysisiä ponnisteluja tai matkustamista.”

Costello huomasi kuitenkin nopeasti lavoilel palattuaan, että tarvitsi enemmän aikaa voimiensa palauttamiseksi.

”Oli mahdotonta arvioida kuinka nämä ohjeistukset soveltuvat kiertävän muusikon ohjelmaan, jossa esiinnytään puolestatoista kahteen tuntia illassa, mutta kun pääsimme Edinburgh Playhouseen saakka, aloin jo miltei luulla palanneeni normaaliin päiväjärjestykseen. Tahto olisi kyllä vahva, mutta minun täytyy nyt vain hyväksyä, että toipumiseni tulee kestämään pidempään kuin olisin halunnut. Niinpä joudun vastahakoisesti perumaan kiertueen jäljellä olevat konsertit.”

Lisää luettavaa