Elvis Costellolle myönnettiin merkittävä tunnustus, josta tämä oli lähellä kieltäytyä – Äiti sai muusikon toisiin aatoksiin

Costello ei aluksi innostunut brittiläisen imperiumin ritarikunnan arvonimestä.

Brittiläisen imperiumin ritarikunta on jakanut Britannian merkittävimpiä tunnustuksia ja arvonimiä eri aloilla ansioituneille henkilöille. Muun muassa räppäri M.I.A. nimettiin imperiumin jäseneksi (Member of the Order of the British Empire) ja muusikko Elvis Costello puolestaan imperiumin upseeriksi (Officer of the Order of the British Empire) palveluistaan musiikin hyväksi.

Costello kertoi saamastaan tunnustuksesta omassa blogissaan, jossa tämä myönsi ensin aikoneensa kieltäytyä vastaanottamasta kunniaa. Hän tuli kuitenkin toisiin aatoksiin konsultoituaan äitiään Lillian MacManusta aiheesta.

”Aloitin puheluni kertomalla äidilleni, että pääministeri rouva May suosittelee minua O.B.E.-arvonimen vastaanottajaksi. Äitini kommentoi kesken lauseen, että: ’Mutta hänhän on roskaa'”, Costello kirjoittaa.

”Ei siitä nyt sen enempää, mutta jatkoin, etten tietenkään ota tätä palkintoa vastaan. En päässyt tässäkään lausunnossani kovin pitkälle, kun äitini sanoi, että jos jokin on ansaittua, se täytyy ottaa vastaan armollisesti. Koska olen hyvä poika joka tekee mitä vain tehdäkseen äitinsä ylpeäksi, minun piti laittaa vanhat epäilykseni ja kaunani sivuun.”

Costello toteaa kuitenkin suhtautuvansa kaikkeen, mihin liittyvät sanat ”brittiläinen imperiumi” erittäin suurella varauksella. Hän haluaa kuitenkin kunnioittaa äitinsä toivetta sekä tehdä samalla kunniaa sodassa sotineille isoisilleen.

”Rehellisesti sanoen minua kutkuttaa saada tunnustusta ’palveluistani musiikissa’, sillä se vahvistaa pitkään hautuneen epäilykseni siitä, ettei kukaan oikeasti kuuntele kappaleiden sanoja – muuten lopputulos olisi saattanut olla hieman erilainen”, Costello lohkaisee.