”Emme halunneet kulkea Metallican reittiä” – Ville Valo puhuu HIMin lopettamispäätöksestä

4.1.2023 09:45

13. tammikuuta julkaistavaa Neon Noir -soololevyään promotoiva Ville Valo ennätti hiljattain saksalaisen Sonic Seducer -median haastateltavaksi. Kuten Valon yhteydessä yleensä käy, kysymyksiä riitti uuden soolomateriaalin lisäksi HIM-kuvioista. Toimittaja kysyy laulajalta, miksi ensimmäiosen soololevyn syntymiseen meni lähes kymmenen vuotta, ja Valo innostui vastatessaan puimaan hieman vanhan yhtyeensä loppua. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

”Meillä meni pitkään sen ymmärtämiseen, että HIMin tarina oli päättynyt. Tears on Tape -albumin jälkeen rumpalimme lähti bändistä. Löysimme uuden kaverin ja soitimme vähän keikkoja. Yritimme saada kaiken toimimaan, mutta se ei vain kuulostanut niin hyvältä kuin halusimme”, Valo sanoo.

”Kenties me tavallaan kadotimme kipinän. Yritimme hoitaa sen kuin aikuiset ja ymmärsimme, ettei se kenties vain ollut meidän aikamme, koska yrityksen puutteesta meitä ei voi syyttää. Emme halunneet ryhtyä mihinkään terapiasessioihin, emme halunneet kulkea Metallican reittiä, mutta istuimme alas yritimme tosissamme miettiä, voisimmeko tarjota mitään maailmalle. Päätimme lopulta, että oli oikea hetki lopettaa yhtye.”

Blabbermouthista puheen ollen, Neon Noir näyttää saaneen tuon kookkaan metallimedian arvostelussa 6,5 pistettä kymmenestä eli varmaan sellaiset kolme tähteä Soundin mittapuulla. Mielenkiintoista nähdä laajemmin, mille kannalle kriitikot albumin suhteen kääntyvät!

Lisää luettavaa