Ensiferum listoilla, Sonata Arcticalle heti kultaa

23.9.2009 11:03

Helsinkiläisen "viikinkimetalliyhtye" Ensiferumin tuore albumi From Afar on rekisteröinyt mainioita listasijoja ulkomailla. Pitkäsoitto on noussut Saksan virallisen albumilistan sijalle 25 ja Pohjois-Amerikassakin tapahtuu, sillä From Afar on Billboardin Heatseekers-listan sijalla 44.

Helsinkiläisen "viikinkimetalliyhtye" Ensiferumin tuore albumi From Afar on rekisteröinyt mainioita listasijoja ulkomailla. Pitkäsoitto on noussut Saksan virallisen albumilistan sijalle 25 ja Pohjois-Amerikassakin tapahtuu, sillä From Afar on Billboardin Heatseekers-listan sijalla 44. Julkaisu löytyy myös Billboardin Indie-listan sijalta 85. Sijoitukset ovat varsin hyviä, sillä underground-metallilevyjen myynti ei ole USA:ssa kovinkaan hurjaa.

Ensiferum käynnistää myös samalla Euroopan-kiertueensa. Metsatöllin ja Tracedawnin kanssa heitettävä rundi starttaa Suomesta seuraavasti:

24.09. Helsinki, Nosturi
25.09. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
26.09. Oulu, Teatria

Pohjois-Amerikassa parhaillaan kiertävä kemiläinen Sonata Arctica on puolestaan saanut kultaa tuoreesta The Days Of Grays -pitkäsoitosta. Albumi myi yli 15 000 kappaletta heti julkaisupäivänään 16.9. Orkesterin edellinen, vähän kokeellisempi Unia-pitkäsoitto, kolkuttelee puolestaan jo platinamyynnin rajoja (30 000).

Hyppää Sonata Arctican kiertueen kyytiin kitaristi Elias Viljasen blogin myötä.

Lisää luettavaa