”Ensiferumilla ei ole mitään tekemistä viikinkimetallin kanssa” – Sami Hinkka selventää genrerajoja yhdysvaltalaisen radiokanavan haastattelussa

Sami Hinkka jutusteli viikinkimetallista WSOU 89,5 FM-radiokanavan haastattelussa.

Ensiferumin Sami Hinkka vieraili hiljattain yhdysvaltalaisen WSOU 89,5 FM-radiokanavan haastattelussa. Juttutuokion aikana mies pääsi muun muassa paljastamaan mietteitään siitä, kuinka termi ”viikinkimetalli” sopii yhtyeen musiikkiin ja imagoon.

”Siinä ei ole mitään vikaa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä Ensiferumin kanssa”, Hintikka naureskelee. ”Toki pohjoinen mytologia on yksi inspiraatiomme lähteistä, samoin sankarillisuus kaikkineen, sillä teemme myös länsimaisiakin juttuja. Minulla ei ole mitään ongelmaa sen kanssa, että meitä kutsutaan viikinkimetalliksi, koska jollekin, jolla ei ole harmainta aavistustakaan musiikistamme, se yhdistää meidät helposti pohjoismaihin ja niin edelleen. Itselleni kuitenkin sankarillinen folk metal summaa musiikkimme todella näppärästi.”

Puheen kääntyessä amerikkalaiseen folk metal -skeneen, mies toteaa pitävänsä sitä piristävänä paitsi alagenrelle itselleen, myös metallimusiikille kokonaisuudessaan. Yhtyeensä 15.9. ilmestyvän Two Paths -albumin Hinkka puolestaan kieltää olevan konseptilevy, vaikkakin suuri osa kappaleista käsittelee valintojen tekemistä ja niiden seurauksia. Syy siihen, miksi teema-albumin teko ei yhtyeen osalta ole realistinen vaihtoehto, piilee bassotaiteilijan mukaan orkesterin luomisprosessin pituudessa ja vaativuudessa.

Voit kuunnella miehen koko haastattelun alta.