Ensinäyttö: Islaja suuntaa artistiurallaan uusille poluille – Teresa’s Song on kuin harras rukous tai mantra

16.10.2023 13:15

Berliinissä viime ajat vaikuttanut Islaja on palannut Suomeen. Artisti asustaa nykyään Helsingissä, ja musiikkiurallaan hän on löytänyt uuden kodin We Jazz -levy-yhtiön uudesta Other Power -levymerkistä. Islajan uusi albumi Angel Tape julkaistiin 13. lokakuuta, ja nyt levyä promotoidaan Teresa’s Song -kappaleeseen tehdyllä videolla. Katso Tuomas A. Laitisen ohjaama musiikkivideo ylempää.

Islaja kertoo Angel Tapen olevan ”taiteellinen vastareaktio” hänen edellisille albumeilleen, joilla kuultiin perinteisempää laulunkirjoitusta. Nyt artisti suuntaa uusille poluille, joilla seikkailullisuus ja atonaalisuus kukoistavat. Levyn nimi viittaa sen alkuperäiseen inspiraatioon, Kokkosen lapsena kuulemaan ”enkelikasettiin”. Kyseessä on Kansas Cityssä nauhoitettu kirkkoäänite, jossa huhujen mukaan kuultiin ”enkelten laulua”. Yleinen tulkinta oli, että nauhalla kuultava kuoro laulaa enkelten äänellä, mutta nuori taiteilijanalku tulkitsi kasetin ”häiriöäänten” olevan sen yliluonnollisin osuus.

”Tuo havainto on ohjannut myöhemmin musiikintekemistäni”, Islaja toteaa tiedotteessa.

Other Power -levymerkin lanseerausiltaa vietetään Islajan levyjulkaisukeikan yhteydessä Helsingin G Livelabissa 20. lokakuuta. Illan avaa Sami Pekkolan ja Samuli Tannerin Music for Pekka Airaksinen -kokoonpano. Tapahtuman Facebook-event löytyy täältä.

Lisää luettavaa