Ensinäyttö: Knucklebone Oscar ja Tuure Kilpeläinen tulkitsevat uusiksi kuumaa 1970-luvun soulia

14.12.2023 11:56

Knucklebone Oscar iskee jälleen. Helsingin rock’n’roll-hirmu julkaisee keväällä 2024 uuden albumin, ja nyt yleisölle esitellään levyn ensimmäinen single. Tämä onkin varsin huomionarvoinen esitys, sillä Oscarin aisaparina toimii Tuure Kilpeläinen. Yhdessä kaksikko tulkitsee uusiksi 1970-luvun soulhitin (If Loving You Is Wrong) I Don’t Want to Be Right. Soundin sivuilla tulee nyt ensinäyttöön Mikko Niittymäen biisiin ohjaama musiikkivideo, katso tämä teos yläpuolelta.

Singlekappaleen versioiminen on musiikkityylillisesti uusi aluevaltaus molemmille artisteille. ”Se on kuin irtiotto kaikesta aiemmasta meille molemmille. Se kuuluu minusta biisissä hyvällä tavalla. Kappaleesta tuli aidosti omaperäinen ja painajaismainen. Se on jopa ambient-tyylinen versio alkuperäisestä laulusta”, Oscar kertoo tiedotteessa.

”Onneksi tässä on löytynyt hommaan ihan oma kulma, tuotanto ja tulkinta, jossa on villit ja urbaanit soundit. Kitara kommentoi säröistä laulua tujakasti. Tuntuu, että meidän molempien tapa tuottaa omaa ääntä sopii hyvin yhteen”, Kilpeläinen komppaa.

Tuleva levy on Oscarin mukaan yhdenlainen välitilinpäätös miehen pitkän uran varrella. Hänen edellinen oma levynsä King of Helsinki julkaistiin vuonna 2016.

”Levy on teemaltaan minun ’friends and family’ -albumini. Se on sellainen 50-vuotiaan rokkarin välitilinpäätös kaikesta siitä, mitä on tullut tehtyä. Tuuren kanssa esitetty biisi on hyvä ja edustava lohkaisu tästä kokonaisuudesta”‚ Oscar kertoo.

Lisää luettavaa